Fijne kerstdagen, wat zijn onze plannen?

Vandaag, eerste kerstdag. Een feestelijke dag die de meeste van ons samen met familie zullen doorbrengen. Gezelligheid, lekker eten, misschien nog wat cadeautjes.

Voor anderen zal deze dag meer in het teken staan van verplichte familiebezoekjes. Die zullen blij zijn als de kerst weer voorbij is.

Weer anderen zullen deze dagen extra geconfronteerd worden met gemis. Deze mensen wil ik sterkte wensen.

Wat doe ik met kerst

Als ik wakker wordt maak ik mij klaar om naar de kerk te gaan. Dan trek ik een mooie jurk aan, zorg ik dat mijn haar goed zit en doe een feestelijke make-up op. Dan gaan we naar de kerk en vieren daar de geboorte van Jezus.

Later op de dag gaan we naar mijn ouders. Al zolang ik mij kan herinneren komen wij eerste kerstdag met de familie bij elkaar. Mijn vader kookt een overheerlijk vijf-gangen diner. Wat in de avond onder een hoop gelach en gezelligheid wordt opgegeten door ons.

Wat betekent kerst voor mij

Maar hoe leuk en gezellig ik het ook vind, de gezellige tijd met de familie en het heerlijke eten. Uiteindelijk gaat het met kerst voor mij niet om deze dingen. Met kerst vier ik de geboorte van Jezus, die als redder en verlosser voor ons naar de wereld is gekomen.

Honderden jaren voor de geboorte van Jezus

Daarom wil ik deze blog graag afsluiten met een bijbeltekst. Een bijbeltekst die honderden jaren voor de geboorte van Jezus al is opgeschreven.

Jesaja 9:5

Een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op Zijn schouders. Deze namen zal Hij dragen: Wonderbare Raadsman, Goddelijke Held, Eewige Vader, Vredevorst.

En nu tweeduizend jaar na de geboorte mogen we dit nog steeds vieren.

Bij deze wil ik jullie allemaal hele fijne, gezellige en gezegende kerstdagen toewensen.

Wat betekend kerst voor jullie en hebben jullie nog leuke plannen voor deze kerstdagen?

blog wat betekend kerst voor jou - mamablog - mama blog - kerstmis - christmas-3