Zijn mijn goede voornemens gelukt?

Begin van dit jaar heb ik een lijstje met mijn goede voornemens gedeeld. Zo aan het eind van het jaar is het een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en te kijken of mijn goede voornemens gelukt zijn.

Mijn eerste goede voornemen was;

Gezonder eten

En dan was het vooral mijn voornemen om minder te snoepen. Omdat ik mij dan vaak wat energieker voel.

Is het mij gelukt om minder te snoepen? Nee, niet eens om te minderen. Overdag lukt het mij vaak nog wel om niet te snoepen, maar s’avonds als de kinderen in bed liggen en ik op de bank plof met een kopje thee, dan komt er vaak toch ook wat lekkers bij. Tja, ik had wel iets meer mijn best kunnen doen, maar ja, dat heb ik dus niet gedaan.

Mijn volgende voornemen was;

Meer orde in huis

Dit voornemen is mij een stuk beter af gegaan. Afgelopen jaar heb ik alle kasten in huis wel een keer onder handen genomen, opnieuw uitgezocht en ingedeeld, spullen die niet gebruikt worden weg gedaan. Ook zijn er in de loop van afgelopen jaar, tijdens de verbouwing, meerdere kasten bijgekomen. Die kasten zijn ondertussen allemaal netjes ingedeeld. Daar ben ik heel blij mee.

Dan nog de stapel dozen die we op zolder hebben staan, ook die zijn allemaal uitgezocht. In alle dozen die er nu nog staan zitten spullen die we houden, de rest, ik denk bijelkaar toch wel zes volle dozen, hebben we weggedaan.

Toch wel heel fijn dat er nu wat meer orde in huis is.

Dan het laatste voornemen, alhoewel, het was meer een wens…

Meer tijd voor elkaar

Helaas is dat niet helemaal gelukt. We zijn afgelopen jaar toch wel erg druk geweest met de verbouwing. Je wilt natuurlijk ook gewoon dat het huis af komt, ik bedoel, niemand zit te wachten op ‘help mijn man is klusser’ taferelen en dat is bij ons gelukkig ook echt niet aan de orde, maar ja, het klussen kost tijd, heel veel tijd.

Wel hebben we de zondagen altijd samen met het gezin doorgebracht zonder dat er geklust wordt.

Toch hoop ik dat we komend jaar nog meer tijd samen kunnen doorbrengen.

Twee tegen één

Twee van de drie voornemens zijn mij niet gelukt afgelopen jaar, niet echt een hele goede score, haha, maar laten we het positief afsluiten, één voornemen is mij wel gelukt.

Hoe is het bij jou gegaan? Had jij goede voornemens en zijn die gelukt?

Goede voornemens 2018 - gelukt of mislukt - een jaar later - mama blog - mamablog - daanliesenkids