Het is ons niet gelukt

Schaapachtig kijken we elkaar aan en lachen een beetje… De vraag was, “of het ons lukt om wat rustiger aan te doen met de verbouwing”. 

Want hoe gaat het eigenlijk met ons voornemen om de verbouwing wat rustiger aan te doen?

De eerste periode ging het goed met ons voornemen. Daan pakte wat relatief kleine klussen aan, maar dan wel klussen met een hoge prioriteit. Het leuke van zulke klussen is dat je snel resultaat ziet en je bent er niet lang mee bezig. Er bleef zo genoeg tijd over voor leuke dingen. Daan ging eens een middag op pad met Noraya en Joaz, hij ging een ochtendje met Bodi weg of hij nam alle kinderen mee naar een grote speeltuin. De kinderen genoten van de aandacht van papa en andersom. Mij gaf het tijd om bezig te gaan met het bewerken van filmpjes of om een blog te schrijven. Niks meer aan veranderen zou je zeggen.

Totdat…

Maar ja, de verbouwing was natuurlijk nog niet af. Om niet een “help mijn man is klusser” situatie te krijgen kwam ook het moment dat er weer een grote klus moest gebeuren. Namelijk de hal en toilet beneden. Dit keer hadden we zelfs een soort van planning gemaakt, want, zo was het idee, dan konden we ook vrije tijd inplannen. 

Terug bij af

Eigenlijk vanaf het moment dat we begonnen met de klus waren we weer terug bij af. 

Je kan je nog zo voornemen om rustiger aan te gaan doen, maar als alles overhoop ligt, werkt dat gewoon niet. Zo hadden we tijdelijk geen wc beneden. Tja, dan wil je die graag snel weer terug geplaatst hebben. Dat betekent dus ook dat Daan niet een middagje met de kinderen op pad gaat. Dat zou op dat moment ook voor niemand ontspannend zijn.

We merkte dat we al snel weer in ons oude klus-ritme zaten wat neerkomt op dat Daan op elk vrij moment aan het klussen is, behalve op zondag, dat is echt onze rustdag/gezinsdag.

Hoe is het nu?

Nou ja, er wordt hard geklust en van ons voornemen komt maar weinig niks terecht. Toch houden we onszelf voor als alle grote klussen straks achter de rug zijn dat we het echt rustiger aan gaan doen.

Het is ons dus een beetje gelukt, maar ja, we willen ook zo graag dat het huis klaar is en dan is het gewoon lastig om rustiger aan te doen.

Het is ons niet gelukt - verbouwen - klussen - blog - mama - blogger

  1. Lineke 25 januari 2019 at 14:47

    Ik heb echt bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en geduld. Echt een schouderklopje voor jullie!

    1. Lisanne 26 januari 2019 at 16:44

      Dankjewel, dat is lief van je. We hebben natuurlijk ook niet echt een keuze, in elk geval stoppen vind ik niet een optie, maar aan de andere kant, met wat we al wel gedaan hebben zijn we echt super blij, dus dat is erg fijn en motiverend.

Comments are closed.