Wonen op Texel hoe bevalt het eilandleven ons

Na tweeëneenhalf jaar hier op Texel te wonen kunnen we zeggen dat we hier echt op ons plekje zitten. De kinderen hebben het naar hun zin op school. Wij hebben een fijne kerk gevonden waar we ons thuis voelen. Ook is het heerlijk om zo dichtbij mijn familie te wonen.

Eilandleven

Dan Texel zelf, ik vind het een heelijk eiland met veel mooie plekjes. Er is rust en ruimte, maar toch valt ook genoeg te doen en beleven.

Je hebt natuurlijk het stand, waar je in de zomer, niet hutje mutje ligt en in de winter kan je er een heerlijke strandwandeling maken. Ook heb je veschillende musea zoals; Ecomare, Kaap Skil, Oudheidkamer Texel en het Luchtvaart- en oorlogsmuseum.

Er zijn leuke winkels, er is bos, duinen, gezellige strandtentjes en er is zelfs een bioscoop. Het is geen grote bioscoop, maar dat is meteen ook het leuke. In de pauze haal je wat te drinken en als je het op hebt wordt aan je gevraagd of je klaar bent voor deel twee van de film, zo niet dan wordt er nog even gewacht met deel twee. Heerlijk vind ik dat, dat gemoedelijke.

Ook in winkels merk ik dat, er wordt niet zo moeilijk gedaan, bonnetje kwijt? Geen probleem. Portomonee vergeten met boodschappen doen, neem de boodschappen maar vast mee naar huis en dan kom je straks maar betalen. Het is zo makkelijk allemaal, daar hou ik van.

De nadelen

Zijn er dan helemaal geen nadelen…. Nou ja wel een paar….

Het grootste nadeel is dat Daan nu een langere reistijd naar zijn werk heeft. Ook als we eens een dagje weggaan zit je overal wat verder vanaf. Je moet natuurljk eerst met de boot naar Den Helder en vanaf Den Helder moet je vervolgens nog een half uur met de auto rijden voor je op de snelweg bent.

Niet op de wadden

Wat ik vervelend vind is dat nog altijd een aantal bedrijven niet op de wadden bezorgen. Zeker tijdens de verbouwing  is dat niet altijd fijn. We hebben regelmatig spullen nodig die hier niet te krijgen zijn. Vervolgens kan je het product niet bestellen omdat ze niet op de wadden leveren of ze vragen extreem hoge verzendkosten. Gelukkig hebben wij nog familie in Den Helder, dus als het echt moet laten we het daar bezorgen.

Deze dingen zijn jammer, maar we kunnen hier prima mee leven. Al met al wonen wij heel fijn hier op Texel en ik zie onszelf hier wel samen oud worden.

Ben jij wel eens op Texel geweest en wat vind je van het eiland?

 

 

wonen op texel eilandleven - gezin - familie - mamablog - mama blog

  1. Henrieke 22 februari 2019 at 22:33

    Ik heb je een berichtje gestuurd op facebook. Hopelijk komt t aan!

Comments are closed.