Plog, dag uit mijn leven

Vandaag heb ik weer een plog voor jullie. Dit keer van afgelopen woensdag. Daan is deze dag aan het werk, dus ik sta er alleen voor vandaag.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag

Om 6:55 uur gaat de wekker en ga ik meteen uit bed. Het is verleidelijk om nog even te blijven liggen, maar dan moet ik mij straks zo haasten en daar heb ik geen zin in. Ik hijs mezelf overeind en trek mijn kleren aan die ik de avond ervoor al heb klaargelegd.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Terwijl ik mijn aankleed springt Bodi al vrolijk rond op bed, gezellig om zo wakker te worden. Noraya hoor ik beneden al rommelen… Ze mag om 6:30 uur zelf uit bed, maar dan moet ze zich wel klaarmaken, wat ze ook doet. Joaz ligt nog op zolder te slapen.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Noraya heeft zelf haar ontbijt gemaakt en ik maak Brinta voor de jongens. Het is nu ook tijd om Joaz wakker te maken zodat hij zich kan klaarmaken voor school.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Om 8:15 uur is het tijd om richting school te vertrekken. Het is woensdag en dat betekent dat Bodi vanochtend naar de peuterspeelzaal gaat. Eerst breng ik Noraya en Joaz naar school en daarna zet ik Bodi bij de peuterspeelzaal af.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Thuisgekomen ruim ik de ontbijtboel op en maak de keuken schoon. Hoewel ik best nog wel meer zou kunnen doen, besluit ik om even een momentje voor mijzelf te nemen. Het is eindelijk weer eens heerlijk weer, dus ik ga in het zonnetje zitten met een boek.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

De ochtend vliegt voorbij en voor ik het weet is het alweer tijd om de kinderen op te halen. Voor het eerst dit jaar trek ik mijn zomerjas aan, genieten dit weer.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Samen met de kinderen fiets ik langs de Aldi en daar mogen ze een broodje uitkiezen voor de lunch. Lastig voor ze om een keuze te maken met zoveel lekkere broodjes.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Het is gelukt, iedereen heeft wat lekkers uitgezocht en we gaan lunchen. Na het eten gaan Noraya en Joaz nog even buiten spelen. Zelf blijf ik met Bodi in de tuin, daar kan hij in de zandbak spelen.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Later op de middag gaan we nog wat lekkers bakken, een wolkencake. Bij het bakken krijg ik hulp van Noraya en Bodi. Joaz speelt nog steeds buiten met wat vriendjes.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Als de cake in de oven staat maakt Noraya uitnodigingen voor haar kinderfeestje. Het is alweer even geleden dat ze jarig was, maar door de drukte was het kinderfeestje er nog niet van gekomen. Hoog tijd dus, aankomende week is het zover.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

De cake is klaar, maar het bijna tijd voor het avondeten, dus hebben we als toetje de zelfgebakken cake en hij smaakt heerlijk.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Na het eten trekken de kinderen hun pyjama aan, daarna mogen ze nog even televisie kijken. Kijk ze nu toch zitten, schatjes.

plog woensdag mamablog mama blog dag in uit het leven schooldag-2

Dan is het bedtijd voor de kinderen. Nog even een verhaaltje, liedje zingen en bidden en dan heerlijk slapen. Als de kinderen allemaal in bed liggen, maak ik voor mezelf een kop thee en plof op de bank. Laat wordt het niet, ik ben moe en ga op tijd mijn bed in, morgen gaat de wekker weer om 6:55 uur.

plog dag uit mijn leven - hoe ziet mijn dag eruit? mamablog - mama blog