Achtertuin plannen voor dit jaar

Vorig jaar schreef ik uitgebreid over onze plannen met de tuin. Ondertussen zijn we een jaar verder. Hoe gaat het met de plannen die we hadden? Is dat een beetje gelukt?

Ja en nee. Een deel is wel gelukt, maar de tuin is zeker nog niet klaar.

Veranda

Laten we positief beginnen bij wat wel gelukt is. Dat is de veranda, die hebben we vorig voorjaar gemaakt en wat ben ik daar blij mee. We hebben er afgelopen zomer ook goed gebruik van gemaakt. We hebben er heerlijk in gegeten en er hing een hangmat waar je heerlijk in kan luieren.

De veranda is er gekomen, maar dat is dan ook meteen het enige van al onze plannen wat al uitgevoerd is.

Bestrating

We willen de tuin graag bestraten met een mooie antracieten tegel. Helaas is het niet zo makkelijk om de tegels die wij willen op Texel bezorgd te krijgen of er hangen belachelijk hoge bezorgkosten aan, denk aan € 500,-. Uiteindelijk is het ons niet gelukt om tegels hier te krijgen en besloten we om het nog maar een jaar zo te laten, maar we willen nu toch wel erg graag nieuwe tegels. Waar we vorig jaar nog dachten aan grote tegels 50×50 of 60×60 gaan we nu toch voor kleinere tegels 20×30. Dat vinden we beiden mooier, maar we waren een beetje bang dat er veel onkruid tussen zou groeien, naja dat risico nemen we dan maar. We willen de tegels bij de Gamma bestellen. Die zit ook gewoon op Texel, dus bezorgen moet geen probleem zijn.

tuin ontwerp achtertuin aanleggen plannen-2

Het grootste deel van de tuin willen we dus gaan betegelen, maar op het stukje terras bij de tuindeuren willen we vlonders leggen, dezelfde vlonders die we voor de veranda gebruikt hebben. Zo wordt dat terras echt een verlengde van onze woonkamer. De tafel die daar nu nog staat willen we weghalen. Afgelopen zomer is gebleken dat we de tafel in de veranda verkiezen boven deze tafel. In plaats daarvan komen er twee stoelen en een klein tafeltje.

Beplanting

Er staan ondertussen wel al meer planten in onze tuin. De bamboe die er al stond is het afgelopen jaar flink gegroeid en we hopen dat hij dit jaar nog een stuk zal groeien.

tuin ontwerp achtertuin aanleggen plannen-2

Langs de veranda hebben we een strook lavendel staan, dit vinden we zo leuk dat we dit ook aan de voorkant van de veranda willen planten.

Dan hebben we nog, als een soort afscheiding tussen het toekomstige vlonder en tegelterras. Daar hebben we een strook van een meter breed bamboe geplant. Die moet nog even flink de lucht in, maar ik vind het nu al leuk staan.

tuin ontwerp achtertuin aanleggen plannen-2

Ook zou ik graag nog een moestuinbak willen, maar of die er dit jaar komt of misschien toch volgend jaar…

En verder wil ik met planten in potten gaan werken.

Genoeg plannen dus! Met het heerlijk weer van afgelopen weekend krijg ik helemaal de kriebels om de tuin af te maken, zodat we er van de zomer optimaal van kunnen genieten.

onze plannen voor de tuin - achtertuin - mamablog - mama blog