Kamperen op de bonnefooi in het hoogseizoen

“Wat nu als er nergens plek is?” Deze vraag krijg ik regelmatig te horen als ik vertel dat we op de bonnefooi kamperen in het hoogseizoen.

Op de bonnefooi kamperen betekent dat wij geen camping reserveren en dan maar zien waar we terecht komen.

Aangezien wij altijd midden in het hoogseizoen op vakantie gaan komt het komt regelmatig voor dat we bij een camping komen waar geen plek meer voor ons is. Dat is dan jammer, zeker als de camping erg leuk blijkt. Of als we er een dag rijden op hebben zitten en verlangen naar een verfrissende duik in het zwembad.

Lees ook: Waarom is kamperen leuk?

Ik moet er niet aan denken

Toch moet ik er niet aan denken om vantevoren al een camping te boeken. Stel je voor dat je aankomt en je vindt het helemaal niks, dan moet je daar je vakantie doorbrengen. Het komt met enige regelmaat voor dat we een camping oprijden, elkaar aankijken. Aan één blik hebben we genoeg, we denken beide hetzelfde, hier gaan wij niet staan, Dat terwijl zo’n camping er vaak op ‘papier’ heel leuk uitziet en aan al onze wensen voldoet. Op zo’n moment ben ik maar wat blij dat we niet geboekt hebben.

Voordeel kamperen op de bonnofooi

Dat is meteen ook het grote voordeel van kamperen op de bonnefooi, de vrijheid. Het kunnen gaan en staan waar je wilt. Blijkt bij aankomst de camping niet leuk, jammer, maar dan gaan we verder. Valt het weer tegen? Dan rijden we door naar het zuiden. Hebben wij of de kinderen het tijdens de reis het gehad in de auto, dan stoppen we met rijden en gaan we naar een camping. Dat kan allemaal, want je bent nergens aan gebonden.

Lees ook: Kamperen met kinderen hoe doen wij dat

Dan pakken we ons boeltje weer in

Daarbij komt dat wij vantevoren nooit weten hoelang we op een camping willen blijven staan. We gaan vaak drie weken op kamperen, maar om nu drie weken op dezelfde camping te staan dat vinden we te lang. Op een gegeven moment gaat het kriebelen en dan is het fijn dat we ons boeltje kunnen inpakken om door te gaan naar het volgende mooie plekje.

Stranden in de Mac

Als de zoektocht erg lastig is dan gaan we naar een Mac Donalds. Daar is, airco, eten, wifi en terwijl de kinderen spelen gaan wij op internet op zoek naar campings. Die bellen we één voor één af met de vraag of er plek is. Zo hoeven we niet zelf langs alle campings te rijden. Het komt dan wel eens voor dat we genoegen nemen met een minder leuke camping omdat we gewoon ergens willen staan en zwemmen. Dan blijven we één nachtje en gaan de volgende dag weer verder. Of we komen op een camping die een verborgen parel blijkt. Dan blijkt dat iemand zijn reservering heeft afgezegd en zo staan wij op het mooiste plekje van de camping.

Zijn we dan nog nooit gestrand? Nee, gelukkig niet en daar ben ik ook niet bang voor. Er is altijd wel een camping die plek heeft.

Houd jij van kamperen en zou jij ook op de bonnefooi gaan?

Kamperen op de bonnefooi - elke zomervakantie gaan wij met de caravan op pad. We boeken geen camping, maar zien wel waar we uitkomen -