Texel met kinderen, alle uitjes op een rij

Op Texel is een hoop te doen en te beleven, zeker ook voor kinderen. Op de lijsten die ik tot nu toe ben tegengekomen staan vaak dezelfde, toch wel bekendere activiteiten. Vandaar deze lijst waarop alle uitjes staan, dus ook de minder bekende activiteiten die echt wel de moeite waard zijn.

De lijst zal ik blijven aanvullen zo blijft deze up-to-date.

 • KaapSkil Hier leer je over de gouden eeuw, maar er is meer, zo staat er een molen op het terrein, die nog steeds in gebruik is, er zijn verschillende tentoonstellingen en kun je zien hoe de mensen vroeger leefden. Voor kinderen is er een speurtocht. Leuk, want op deze manier zie je alles.
 • Zelfpluktuin Hier pluk je de heerlijkste vruchten zelf. Ook is er een kabouterpad voor de kinderen.
 • Kerktoren in Den Burg, Op elke maandag in de vakantie kun je voor een paar euro de kerktoren beklimmen. Bovengekomen heb je een prachtig uitzicht over Den Burg.
 • NovalisHoeve Op deze boerderij mag je overal rond kijken. Voor de kinderen is er een speurtocht en terwijl jij neerploft op het terras vermaken de kinderen zich in de speeltuin.
 • Texel Zoo Texel heeft zelfs een eigen dierentuin. Je moet hier niet hele grote dieren verwachten, maar er zijn veel vogels, reptielen, stokstaartjes en nog veel meer. Ook zijn hier roofvogeldemonstraties.
 • Juttersmuseum Hier kijk je je ogen uit naar alle verschillende spullen die gejut zijn, maar er is meer, zo is er een grote speeltuin waar de kinderen zich heerlijk in kunnen vermaken.
 • Sommetjespad, In het bos heb je speciaal voor kinderen het sommetjespad, sommeltjes zijn een soort kabouters, die alleen s’nachts tot leven komen. Het pad is ongeveer 1,5 km, maar je kunt ook een kortere route nemen. Onderweg kom je onder andere kabouters, dieren en paddenstoelen tegen. Zo kijken de kinderen hun ogen uit.
 • Vuurtoren Eierland Je kunt de 35 meter hoge vuurtoren beklimmen. Op de zesde verdieping kun je via de omloop van het uitzicht genieten.
 • Speeltuin Oudeschild, In de haven van Oudeschild vind je een grote speeltuin met aan de ene kant een groot piratenschip waar de kinderen op kunnen klimmen en aan de andere kant is een waterspeelplaats. Daar kunnen de kinderen met water spelen.
 • De Vriendschap Met deze boot kun je een dagtochtje naar het buureiland Vlieland maken.
 • Catarinehoeve In dit restaurant kun je kiezen uit allerlei pannenkoeken en terwijl die gemaakt worden kunnen de kinderen spelen in de speeltuin.
 • Ecomare Vooral bekend vanwege de zeehonden die ze opvangen, maar er is nog veel meer te zien en te beleven. Zo zijn er exposities, kan je een wandeling door de duinen maken. In de kelder vind je een zee-aquarium en er is een waterspeeltuin
 • Kaasboerderij Wezenspyk, Hier wordt heerlijke kaas gemaakt. Buiten kun je via een mooie route naar het schapenmuseum wandelen en leer je over de geschiedenis van de Texelse schapen.
 • Oudheidkamer In één van de oudste huizen van Texel zie je hoe het er vroeger aan toe ging. Voor de kinderen is er een speurtocht.
 • Strand, Texel heeft 30 kilometer strand. Keuze genoeg en je staat hier nooit in de file om naar het strand te gaan.
 • Garnalenvissen, Vanuit Oudeschild stap je op de kotter en ga je met echte vissermannen mee garnalenvissen.
 • Texel Airport Hier kun je parachutespringen en rondvluchten maken over Texel, maar het is ook leuk om te kijken naar de vliegtuigen die opstijgen en landen en voor de kinderen is er een groot springkussen.
 • Schapenboerderij Texel , Hier kan je onder andere met lammetjes knuffelen, verder is er een leuke speeltuin. Er zijn demonstraties schapendrijven en voor je naar huis gaat moet je zeker een bezoekje brengen aan het winkeltje.
 • De vrijheid, Hiermee vaar je langs de mooiste plekjes van de Waddenzee en spot je zeehonden.
 • Bonte Belevenis, Hier kun je zelf verschillende ambachten uitoefenen zoals kaarsen maken, brood bakken, zeepjes maken en papier maken. Verder is er een groot buitenterrein met o.a. een speeltuin, verschillende dieren en een grote tuin.
 • Luchtvaart en Oorlogsmuseum Texel Naast het vliegveld zit dit museum die bestaat uit twee delen bestaat. Het eerste deel is het oorlogsmuseum. Hier vind je veel spullen uit de tweede wereldoorlog. In de ruimte ernaast is het luchtvaartmuseum, daar kun je onder andere een kijkje nemen in een cockpit, zie je veel modelvliegtuigen en kun je testen of je een goede piloot bent in een simulator.
 • De Krim, In dit klimparadijs kunnen kinderen tot tien jaar naar hartelust klimmen en klauteren en is het lekker weer dan is er buiten een leuke speeltuin.
 • Kinderboerderij Den Burg, In Den Burg zit een kleine kinderboerderij, hier zijn kippen, konijnen, ganzen, geiten, varken, volgels, duiven en schapen.
 • IJsboerderij Labora Hier kun je heerlijk zelfgemaakt ijs kopen, je kunt een kijkje nemen achter de schermen en zien hoe de koeien gemolken worden. Buiten is een speeltuin met een gigantisch groot springkussen.

Lees ook: 12x uitjes op texel met regen

Deze lijst met uitjes zal ik blijven bijhouden en eventueel aanvullen. Als jij nog een leuk uitje met kinderen weet op Texel die niet in deze lijst voorkomt dan hoor ik het graag.

texel met kinderen tips van een local - uitjes met kids
 1. Maaike 12 juli 2019 at 21:10

  Hoi Lisanne, ik reageer op je laatste vlog, aangezien daar de reacties helaas nog steeds uit staan ?. Wat een leuke en gezellige vlog was het weer ?. Altijd leuk om naar te kijken. Ik geef je gelijk als je tijdens de vakantie het wat rustiger aan doet met vlogs. Lekker genieten samen met je gezin. Maar na de vakantie kijk ik dan wel weer uit naar jullie vlogs ?. Gaan jullie dit jaar ook weer lekker met de caravan naar Frankrijk? Wij gaan lekker met het gezin naar de Ardennen, ook met de caravan. Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe! Groetjes, Maaike

  1. Lisanne 17 juli 2019 at 15:43

   Ja helaas staan de reacties nog steeds uit op youtube, wel jammer hoor, maar ja het is niet anders. Wat heerlijk naar de Ardennen, lekker even er uit en het is daar ook erg mooi.
   Deze zomer gaan we het even wat rustiger aan doen, maar ja misschien blijf ik wel gewoon vloggen? want ik vind het toch wel erg leuk om te doen, nou ja ik zie het wel haha.
   Fijne vakantie alvast.

Comments are closed.