Is de verbouwing klaar?

“Zijn jullie nu helemaal klaar met verbouwen?” Deze vraag wordt ons met enige regelmaat gesteld. Hoe graag ik ook ja zou willen zeggen het antwoord is nee.

Mijlpaal bereikt

We hebben we een mijlpaal bereikt, want na drie jaar verbouwen in ons huis zijn alle grote klussen klaar. Eindelijk! Zo zijn onze woonkamer, keuken met uitbouw, badkamer, slaapkamers, waskamer, toilet en tuin af. Dit zijn stuk voor stuk toch wel hele grote klussen geweest die veel tijd kosten.

Na deze periode, waarin alles af is, heb ik echt wel uitgekeken. Niet meer constant in een verbouwing wonen wat toch een hoop rotzooi met zich meebrengt. Dan hebben we het nog niet gehad over de tijd die het kost om te verbouwen. Heerlijk om nu wat meer tijd voor elkaar te hebben en te kunnen genieten van ons huis, die nu echt thuis aanvoelt.

Dan is de verbouwing toch klaar?

Als ik dit zo vertel, zou je haast denken dat we helemaal klaar zijn, maar helaas. Alle grote klussen zijn dan wel klaar, maar aan de afwerking moeten we nog beginnen en vergis je niet, daar gaat nog een hoop tijd in zitten. O ja, de overloop en de trap vallen bij ons ook onder de noemer afwerking.

We hadden er natuurlijk voor kunnen kiezen om een ruimte helemaal af te maken en dan pas door te gaan met de volgende klus. Het fijne daaraan is dat die ruimte dan helemaal af is, maar het nadeel is dat je zo veel langer bezig bent per ruimte. Dat is dan ook de reden geweest waarom wij daar niet voor gekozen hebben.

Hoelang gaat het nog duren?

Dit jaar zullen we met de afwerking bezig gaan. Hoelang we daar nog mee bezig zullen zijn? Geen idee… We willen het dit jaar echt wat rustiger aan gaan doen. Nu er geen grote verbouwingen meer op de planning staan moet dat zeker lukken. Toch?! Stoppen met klussen zullen we zeker nog niet, maar iets meer tijd vrijmaken voor elkaar en het gezin is wel fijn.

Dus zijn we klaar met verbouwen? Nee, maar wel met alle grote klussen en het huis is zo’n fijne plek geworden. Als ik nu op de bank zit ben ik zo blij met hoe ons interieur eruit ziet. Dit is wat ik voor mij zag toen we drie jaar geleden het huis, of moet ik bouwval zeggen;-), voor het eerst binnen stapten en nu, nu is het zo’n fijne plek geworden en ook nog eens helemaal onze smaak, want ja, het verbouwen heeft één heel groot voordeel en dat is dat je alles naar je eigen smaak kan maken.

verbouwing huis - Zijn wij nu klaar met het verbouwen van ons huis? mamablog - daanliesenkids
 1. Maaike 12 september 2019 at 21:01

  Hoi Lisanne, jullie huis ziet er super gezellig uit. Mooie foto van de woonkamer. Pinterest waardig ?. Misschien is het weer eens leuk om een ge-update house tour te doen? Jullie hebben er echt iets moois van gemaakt ?. Groetjes, Maaike.

  1. Lisanne 13 september 2019 at 07:43

   Hoi Maaike, dank je wel! We zijn zelf ook erg blij met hoe de woonkamer er nu uitziet.
   Het is wel weer tijd voor een huistoer, dat staat ook op de planning, maar ik heb er nog geen tijd voor gehad.

Comments are closed.