Help, mijn jongste kind gaat naar de basisschool

“Dat zal straks wel raar zijn als je straks geen kinderen meer thuis hebt”. Dit hoor ik de laatste periode erg vaak. Logisch wel, want nog even en dan gaat Bodi, mijn baby jongste kind ook naar de basisschool.

Periode afsluiten

Bijna elf jaar lang ben ik nu thuisblijfmoeder en altijd is er in deze periode een kind onder de vier jaar geweest. Binnenkort komt daar een eind aan, want dan gaat Bodi net als zijn zus en broer ook naar de ‘grote kinderen school‘ zoals hij het zelf noemt. Dat betekent dat er een hele nieuwe periode voor mij aanbreekt.

Zie ik er tegenop?

Een jaar geleden kon het mij best aanvliegen, het idee dat ik een jaar later overdag geen kinderen meer thuis zou hebben. Wat moest ik gaan doen? Niet meer samen met Bodi erop uit en de gezelligheid van een peuter die zou ik ook gaan missen, want Bodi is een heerlijk, makkelijk en vrolijk mannetje. Nee, ik keek er niet naar uit.

Daarom besloot ik om het laatste jaar heel bewust te gaan genieten van de momentjes samen met Bodi. Regelmatig zijn we op pad geweest, naar Ecomare, het bos of we gingen ontbijten bij de de Hema. Dingen die straks niet meer kunnen, onder schooltijd dan.

Naarmate het jaar verstrijkt zie ik ook steeds meer de voordelen van om meer vrije tijd te hebben. Er zijn nu toch een hoop dingen waar ik niet aan toe kom en ik hoe gezellig Bodi ook is een dag met een peuter laat zich lastig plannen.

Wat vind Bodi zelf

Bodi zelf kijkt er erg naar uit om naar school te gaan. Natuurlijk weet hij nog niet zo goed wat het inhoud, maar ik denk ook dat hij het fijn zal hebben op school.

Het duurt nog een paar maanden en dan is het zover. Dan gaat Bodi echt naar school en heb ik geen kind meer thuis. Deze maanden ga ik nog volop genieten en dan is het klaar. Kijk ik er naar uit? Nee, maar ik zie er ook niet meer tegenop. Het is goed zo.

En helemaal afscheid nemen van deze periode hoef ik nog niet, want vanaf februari ga ik één dag in de week op mijn nichtje passen.

Help, mijn kind gaat naar school

 1. Caressa 23 oktober 2019 at 14:32

  Wat gaat het snel.. zit oude vlogs terug te kijken van toen bodi baby was en nu gaat hij bijna naar school. Mijn jongste is net 3 en gaat volgend jaar september naar school, maar ik wil er echt nog niet aan denken vindt het veel te gezellig nog zo samen. Het zal dan wel heel stil worden in huis..

  1. Lisanne 24 oktober 2019 at 09:50

   Ach ja het gaat zo snel. Een jaar geleden moest ik er ook nog niet aan denken dat Bodi naar school zou gaan, maar uiteindelijk groei je er toch wat naar toe of zo… Ben wel heel benieuwd hoe het straks zal zijn.
   Geniet jij nog maar volop van het laatste jaar voordat de jongste naar school gaat.

 2. Lien 23 oktober 2019 at 15:14

  Ik denk dat je er ook wel snel aan zal wennen dat de kinderen naar school gaan, maar ik zou de gezelligheid wel missen. Nu gaat alleen de oudste nog maar naar school, over 3 maanden gaat nummer 2 ook. Ik zal zijn gezellige geklets best missen overdag hoor! De jongste is 1.5 dus die is voorlopig nog thuis. Ook wel heel leuk;)

  1. Lisanne 24 oktober 2019 at 09:53

   Ik ben heel benieuwd hoe het straks zal zijn. De gezelligheid ga ik ook echt wel missen. Gelukkig duurt het voor jou nog een tijdje voordat je jongste naar school gaat.

Comments are closed.