Adventskalender maken – makkelijk en goedkoop

Vorig jaar maakte ik voor het eerst sinds mijn kindertijd weer zelf een adventskalender en dat was zo leuk, dat ik er dit jaar ook één maak.

Als ik zelf aan de slag ga wil ik dat het niet al te ingewikkeld of duur is. Daarom ook dit jaar een makkelijke, goedkope, maar wel erg leuke adventskalender.

Wat heb je nodig

adventskalender zelf maken advent diy benodigdheden

Adventskalender maken

adventskalender zelf maken - diy - advent kalender - do it yourself

Om te beginnen plak je op elk zakje een kerststicker. Daarna nummer je de zakjes van 1 t/m 25. Hiervoor heb ik stempels gebruikt, maar met een mooie glitterstift kan je ook de nummers schrijven.

Je kan er nu voor kiezen om de zakjes te vullen, met een klein speeltje of iets lekkers, maar dit hoeft natuurlijk niet. Onderaan lees hoe ik de zakjes dit jaar vul.

Als laatste kan je de zakjes met een tape op de muur plakken. Dit doe ik in de vorm van een kerstboom, dat staat wel zo gezellig. Plak op elk zakje een stukje tape en begin bovenaan in het midden met plakken. Als eerst nummer 25, daaronder nummer 23 en 24 en zo ga je steeds een rij naar beneden. Uiteindelijk komt nummer 1 helemaal onderaan.

Omdat je in de adventsperiode vanaf nummer 1, dus onderaan, begint met zakjes pakken wordt de kerstboom steeds een stukje kleiner, maar het blijft wel een kerstboom.

Ook leuk om te lezen: adventskalender-maken met kraftzakjes

Geen cadeautjes

Dit jaar kies ik ervoor om geen cadeautjes in de adventskalender te stoppen, want de kinderen krijgen al zoveel in deze periode. Om toch elke dag een envelop open te kunnen maken heb ik samen met Noraya 25 kerstopdrachten bedacht. Zo hebben we bijvoorbeeld; zing een kerstliedje, geef iedereen een knuffel, teken het kerstverhaal enz. Zo is het toch elke dag een verassing wat er in de envelop zal zitten.

Een adventskalender maken, heb jij dat wel eens zelf gedaan?

adventskalender maken voor kerst - kerstboom - diy -advent christmas do it yourself www.daanliesenkids.nl
  1. Lien 6 november 2019 at 15:33

    Vorig jaar heb ik, volgens mij dankzij jouw blog, ook een Adventskalender gemaakt. Ga ik dit jaar zeker weer doen. Vooral met vragen over het Kerstverhaal of met praktische opdrachtjes. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een appeltaart gebakken en een aantal oude mensen in de buurt een punt appeltaart gebracht met een kerstkaart erbij. Dat was echt heel erg leuk!

    1. Lisanne 6 november 2019 at 15:45

      Wat een leuk idee om appeltaart met een kaartje te gaan uitdelen, die ga ik onthouden. Dat is veel leuker om als opdracht in de kalender te doen in plaats van kleine cadeautjes/prulletjes.

Comments are closed.