Goede voornemens 2020

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe goede voornemens, toch?

Nu heb ik al eerder gezegd dat ik vind dat je het hele jaar door goede voornemens kan maken en dat heb ik dan ook gedaan. Of nou ja, soort van. Vlak voordat Bodi naar school ging heb ik een lijstje gemaakt met mijn plannen als Bodi naar school gaat. Die plannen neem ook zeker mee het nieuwe jaar in, maar ik heb ook nog nieuwe goede voornemens voor 2020.

Hier komen ze…

Ontspullen

Wij wonen met vijf mensen in niet een al te groot huis, dat betekent dat wij ook niet heel veel bergruimte hebben. Nu kan ik best makkelijk spullen wegdoen die wij niet meer gebruiken. Dit doe ik dan ook regelmatig. Toch wil ik dit jaar weer eens flink door het huis gaan en alle overbodige spullen wegdoen. Ik vind het altijd heerlijk als ik allemaal spullen verzameld heb die ik weg kan doen en kan echt genieten van de extra ruimte die ik dan over houd in een kast. Bijkomend voordeel is ook dat het huis minder snel rommelig wordt.

Gezonder leven

En dan bedoel ik eigenlijk vooral minder snoepen. Nu was dat vorig jaar ook één van de voornemens van mij, maar die is hopeloos mislukt. Daarom neem ik hem mee naar dit jaar en denk ik dat ik nu op een punt zit dat het mij wel gaat lukken.

Mijn plan van aanpak is om overdag niet te snoepen en dan mag ik in de avond iets lekkers. Omdat ik zo zat van het snoepen ben, ben ik hier al mee begonnen. Ik doe dit nu een aantal weken en het gaat mij eigenlijk best goed af. Natuurlijk is er ruimte voor uitzonderingen zoals met kerst of met een verjaardag. Dat moet ook kunnen vind ik.

Verder eet ik best al wel gezond, zo eet ik voldoende groente en fruit, dus gezonder leven is in mijn geval vooral minder snoepen.

Iets georganiseerder zijn

Vroeger had ik alles altijd goed op orde. Wist ik precies wat er gepland stond en vergat ik nooit iets. Maar ja, dat was vroeger… Tegenwoordig is mijn hoofd een zeef en vergeet ik echt alles. Daarom moet ik alles opschrijven, maar zelfs dat vergeet ik. Daar wil ik het komende jaar iets strenger in zijn voor mijzelf. We hebben een handige familieplanner en ook heb ik een bulletjournal die ik vaker wil gebruiken. Ook wil ik vaker met to-do lijstjes gaan werken.

Uiteindelijk geeft het mij meer rust als ik alles duidelijk heb opgeschreven en een groot voordeel is meteen dat ik niet alles meer vergeet.

Dit zijn mijn goede voornemens voor 2020. Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Mijn goede voornemens voor 2020 mamablog daanliesenkids