Haar verven met crêpepapier

“Kijk mama” roept Noraya enthousiast. Ik kijk op en probeer snel te bedenken wat ik moet zien. Is het iets leuks? Zit er een gat in haar broek? Ze ziet mij kijken en helpt mij door te zeggen “mijn haar” dan zie ik het. De onderkant van haar haar is roze. “Eehh leuk” weet ik uit te brengen. ‘Heb ik zelf gedaan, met stift!” “O zo, is het niet een beetje vel?” vraag ik voorzichtig. Dat vind ze zelf ook, “maar ja, daar kan ik nu niks meer aan doen” antwoordt ze vrolijk.

Noraya mag voor één keer zo naar school besluit ik, maar daarna moet ze het uit haar haren wassen.

Toch vind ik het wel leuk dat ze zo lekker kan tutten. Dit soort dingen wil ik dan ook niet verbieden, maar het haar met stift kleuren lijkt mij niet de beste manier. Op Instagram vraag ik om tips. Daar komen een hoop reacties op. Je hebt speciale haarverf in allerlei velle kleurtjes, maar je kan je haar ook met crêpepapier verven. Haar verven met crêpepapier? Daar had ik nog nooit van gehoord. Het idee spreekt mij wel aan en ik wil het wel proberen bij Noraya.

Noraya is meteen enthousiast bij het idee en samen gaan we aan de slag.

Wat heb je nodig

  • crêpepapier (Action)
  • een bak met water

Dat is alles wat je nodig hebt. Sommige gebruiken ook zout, maar dat lijkt mij niet heel goed voor het haar, dus dat laat ik achterwege. Eerst maar eens kijken hoe het zonder uitpakt.

Hoe haar verven met crêpepapier? 

haar dochter verven met crêpe papier diy haarverf crêpepapier mamablog mama blogHet crêpepapier doen we in de kom met water. Dat laten we tien minuten staan. Zo kan alle kleurstof uit het crêpepapier in de bak met het water trekken. Na tien minuten vissen we het crêpepapier uit het water en dan kunnen we beginnen met het kleuren van Noraya’s haar.

haar dochter verven met crêpe papier diy haarverf crêpepapier mamablog mama blog-2

Ik verdeel haar haar in twee delen en doop de onderkant in het roze water. Vervolgens trek ik haar haar iets uit het water en laat alleen het onderste deel nog in het water hangen. Zo hoop ik op een natuurlijk verloop. Noraya blijft een kwartiertje met haar haar in water en dan gaan we kijken hoe het eruit ziet.

 

Ook leuk om te lezen: Zelf klei maken is heel makkelijk

Het resultaat

Als we het haar uit het water halen zien we meteen dat het mooi roze is. We besluiten het haar wel uit te spoelen en er meteen wat cremespoelling in te doen. Ik ben benieuwd of we niet meteen al het roze uit het haar spoelen… Dat is gelukkig niet het geval. De onderkant van het haar is mooi roze, niet superfel, wat ik persoonlijk helemaal niet erg vind. Ook Noraya is blij met het resultaat, alhoewel van haar had het wel iets feller gemogen.

 haar dochter verven met crêpe papier diy haarverf crêpepapier mamablog mama blog-2

Wie weet de de volgende keer… We hebben nog genoeg crêpepapier over, dus de volgende keer als we Noraya’s haar met crêpepapier gaan verven laten we het gewoon iets langer intrekken. 

Haar verven met crêpepapier… heb jij dat wel eens gedaan?

haar dochter verven met crêpe papier diy haarverf crêpepapier mamablog mama blog

Edit: Ondertussen zijn we een jaar verder en heeft Noraya meerdere keren haar haar geverfd met verschillende kleuren crêpepapier. Alle keren hebben we het op bovenstaande manier gedaan.