Nu even niet

Zucht, na een lange dag plof ik op de bank met een kop thee. De kinderen liggen allemaal op bed en mijn avond kan beginnen. Net op het moment dat ik een hap van mijn chocolade neem hoor ik het. Getrippel op de trap… Nu even niet, alsjeblieft nu niet denk ik. Snel moffel ik de rest van de chocola onder een kussen. Het stuk wat al in mijn mond heb gestopt spoel ik vlug weg met een slok nog veel te hete thee. Net op tijd, want dan gaat de deur open… ‘mammaaaa’ klinkt het zeurderig.

Goede reden en anders liever niet

Op zulke momenten moeten de kinderen een goede reden hebben om hun bed uit te komen. Althans, dat vind ik, want dit is nu net het enige moment van de dag dat ik tijd voor mijzelf heb. Daar ben ik vaak wel aan toe zo aan het eind van een drukke dag. Dus als de kinderen besluiten om naar beneden te komen met een onbenullig smoesje wordt ik daar niet vrolijk van.

Ik heb bewondering voor ouders die op zulke momenten nog alle tijd nemen voor hun kinderen. Nog even met ze kletsen of een extra verhaaltje voorlezen. Echt petje af als je dat doet. Dat doe ik niet, sterker nog, ik ben meestal een beetje geïrriteerd dat mijn avond verstoord wordt. Daarbij denk ik, als ik het nu gezellig maak komen ze de volgende dag weer naar beneden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Help ik ben mijn kind kwijt in een andere stad

Als er echt wat aan de hand is

Het spreekt voor zich dat als er echt wat aan de hand is dat de kinderen naar beneden mogen komen, sterker nog, dan wil ik dat ze beneden komen. Dan spring ik meteen weer in de moederrol en ben ik er voor ze. Dan geef ik ze een extra knuffel en krijgen ze wat ze op dat moment nodig hebben om lekker te kunnen slapen.

Maar als ze beneden komen omdat ze nog even snel wat willen zeggen of een kriebel op hun hand hebben, liever niet. Dan maak ik ze duidelijk dat ze zo snel mogelijk weer naar boven mogen vertrekken. Dan kan ik tenminste de rest van de chocolade opeten en mijn ondertussen lauwe thee opdrinken.

Vind jij het vervelend als de kinderen na bedtijd weer beneden komen?

Nu even niet momlife mamablogger - mama blog - moeder blog