Ochtendroutine op een schooldag

Omdat ik er niet van houd om meteen in de ochtend al te moeten haasten en stressen heb ik een redelijk strakke planning. Deze ochtendroutine is wel zo duidelijk voor mijzelf, maar zeker ook voor de kinderen. Natuurlijk moeten wij soms wel een keer haasten, maar over het algemeen verlopen de ochtenden vrij soepel.

Onze ochtendroutine

6:50 uur gaat mijn wekker. Meestal ben ik dan al wakker omdat Bodi bij mij in bed is gekropen. Ik pak mijn telefoon erbij en kijk ik of ik nog berichten heb. Vervolgens luister ik de Podcast van eerst dit. Dat is een korte Podcast van zeven minuten waarin elke dag een stukje uit de Bijbel wordt gelezen gevolgd door een korte overdenking. Een fijne manier om de dag te starten voor mij.

Daarna is het tijd om mijn bed uit te gaan en aan te kleden. Douchen doe ik s’avonds of in de ochtenden als Daan de kinderen naar school brengt. In de badkamer fris ik mij op, doe mijn haar en doe een beetje make-up op. Ondertussen spoor ik Bodi aan om zijn kleren aan te trekken.

De kleding van de kinderen leg ik altijd de avond ervoor alvast klaar.

Noraya is altijd vroeg wakker en maakt dan haarzelf helemaal klaar. Joaz slaapt vaak wat langer. Hem maak ik wakker op het moment dat ik klaar ben in de badkamer.

Om 7:30 uur zorg ik dat ik beneden ben. Noraya is vaak dan al bezig haar broodje te eten. Ik ga het eten voor de jongens klaarmaken, meestal is dat Brinta. Tegen de tijd dat dat klaar is is Joaz aangekleed en komt de kamer in. Hij kan meteen aanschuiven en zijn pap opeten. Als Bodi meewerkt is hij ook klaar om te eten en anders kleed ik hem nog even snel aan.

Als de kinderen allemaal aan het ontbijt zijn, maak ik mijn eigen eten klaar, wie mij langer volgt zal weten dat dat een bord Brinta is.

Vaak maakt Daan de lunch voor de kinderen klaar en anders doe ik dat op het moment dat de melk, voor de Brinta, in de magnetron zit.

7:45 uur zijn de kinderen klaar met eten. Ze mogen dan zelf hun schooltas inpakken. Daarna stuur ik ze naar boven om hun tanden te poetsen en gezichten te wassen. Bij Bodi doe ik dat altijd beneden. Dan doe ik de haren van de jongens en laat ik ze zelf hun schoenen aantrekken.

Ook leuk om te lezen: luie moeder niks mis mee

8:00 uur ga ik naar boven om mijn tanden te poetsen, ondertussen moeten de kinderen alvast hun jas aantrekken.

8:15 uur zitten we op de fiets. Het is niet ver fietsen, maar ik wil ruim op tijd op school zijn. Aangezien ik drie kinderen naar hun klas moet brengen heb ik die tijd wel nodig. Dan kunnen de kinderen ook eventueel nog laten zien waar ze mee bezig zijn.

Als alle kinderen op school zitten fiets ik terug naar huis, soms fiets ik meteen even langs de winkel als we nog een boodschapje nodig hebben.

Thuisgekomen is het tijd voor mijn eerste kopje koffie.

Hoe ziet jou ochtendroutine eruit?

Ochtendroutine mama moeder en drie kinderen schooldag ochtend routine voor school