12x uitjes op Texel met regen

Texel is een prachtig eiland en wordt niet voor niks ook wel Ibiza van het noorden genoemd. Helaas heeft het eiland hier wel gewoon een Hollands klimaat en dat betekent dat het vaak regent. Daarom heb ik een lijst gemaakt met alle binnen uitjes op Texel. Deze uitjes zijn dus zeer geschikt om te doen als het regent.

Uitjes Texel met regen

Zwemmen

Texel heeft twee binnenzwembaden. In De Koog heb je zwemparadijs Calluna, met een peuterbad, golfslagbad, whirlpool en 25 meter hoge glijbaan.

Het in 2017 geopende zwembad de Krim staat in de Cocksdorp op het gelijknamige vakantiepark. Er zijn hier drie waterglijbanen, een wildwaterbaan en een peuterbad met spraypark.

Speelparadijs

Op het vakantiepark de Krim is een groot speelparadijs waar kinderen tussen de 2 en 10 jaar heerlijk kunnen klimmen en klauteren en de ouders kunnen ondertussen een kopje koffie drinken.

Ecomare

Ecomare is bekend van de zeehonden die buiten leven, maar het museum is voor een groot deel binnen. Zo zijn er binnen verschillende exposities, in het souterrain zit een zeeaquarium en in het natuurmuseum ontdek je alles over het Waddengebied.

Kaapskil

Kaapskil vertelt over de zeegeschiedenis van het eiland Texel. Er staan een aantal bijzondere gebouwen op het terrein, waaronder enkele monumentale gebouwen en er staat zelfs nog een werkende molen. Elk gebouw heeft ook weer zijn eigen tentoonstelling.

Vuurtoren

Tijdens het beklimmen van de 35 meter hoge vuurtoren kom je op verschillende etages. Het leuke is dat er op elke verdieping wel iets te zien of te beleven is. Uiteindelijk kom je op de zesde etage en kan je op de omloop van een prachtig uitzicht genieten.

Luchtvaart en Oorlogsmuseum Texel

Dit museum staat naast het vliegveld en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het oorlogsmuseum, daar vind je veel spullen en informatie uit de tweede wereldoorlog. Daar horen ook alle bunkers bij die op Texel staan. Die zijn op schaal nagemaakt en op een kaart zie je waar welke bunker heeft gestaan en soms zelfs nog staat.

In het tweede deel is het Luchtvaartmuseum. Hier kun je een kijkje nemen in een cockpit, er staan een markette van Schiphol, maar ook van Texel-airport. Je eigen vliegkunsten kan je testen in de simulator.

Oudheidkamer

In het centrum van Den Burg staat één van de oudste huizen van Texel, dit is de Oudheidkamer. Tijdens een bezoek aan dit huis zie je hoe de mensen vroeger leefden. Voor de kinderen is er een speurtocht.

Walvisvaardershuisje

In Den Hoorn kan je het walvisvaardershuisje bezoeken. Dit huisje werd driehonderd jaar geleden bewoond door walvisvaarders en is in al die jaren nagenoeg niet veranderd. Ook is er een tentoonstelling over de walvisvaart.

Bioscoop

Texel heeft een heel gezellige bioscoop in het centrum van Den Burg. Het heeft twee zalen en alles gaat er gemoedelijk aan toe. Als je kiest om overdag naar een film te gaan heb je grote kans dat je alleen in de zaal zit, hoe leuk is dat. Wij hebben dat ondertussen al meerdere keren meegemaakt.

Indoor

Bowlen, Lasergamen, Glow in the dark midgetgolf en een VR-experience. Dit kan allemaal in de gamehal van vakantiepark de Krim. Ook als je niet op het vakantiepark verblijft ben je van harte welkom.

Karten kan in De Koog in een indoorkartbaan. Wel even op de site checken wanneer deze open is.

Waelstee

In de Waal vind je in een authentieke stolpboerderij dit museum. Het laat zien hoe het leven er vroeger op Texel aan toe ging. Zo zijn er verschillende oude boerenwagens, landbouwmachines en koetsen, maar ook zie je hoe het leven vroeger op een boerderij was.

Speciaal voor kinderen is er een puzzeltocht, zo kan je samen het museum ontdekken.

Deze lijst zal ik blijven bijwerken. Als je nog een aanvulling hebt, voor een uitje op Texel met regen, dan hoor ik het graag.

12 uitjes op Texel met regen - tips van een eilander - mamablogger x