Plog, onze maandag

Vandaag heb ik weer een plog voor jullie. Dit keer van afgelopen maandag, een dag na de storm Ciara.

plog schooltas inpakken maandag mama blog mamablog moederblog-11

Vandaag mag ik uitslapen, want Daan brengt de kinderen naar school. Op zulke dagen ga ik uiterlijk 8:00 uur mijn bed uit, want ik wil de kinderen nog wel even zien voor ze naar school moeten. Als ik beneden kom is Bodi bezig zijn rugzak in te pakken.

plog man en vrouw maandag mama blog mamablog moederblog-11

Als de kinderen op school zitten rijden Daan en ik naar mijn ouders en mijn oma, want die woont tijdelijk naast mijn ouders in het appartement. Tussen ons in zie je een plank liggen, die gaat Daan bij mijn vader in de schuur zagen.

plog maandag mama blog mamablog douche moederblog-11

Mijn oma gaat binnenkort naar een verzorgingshuis, maar tot die tijd heeft ze wat extra hulp nodig. Een paar keer in de week help ik haar s’ochtends met douchen. Voordat mijn oma onder de douche komt zet ik alvast de spullen klaar.

plog koffie maandag mama blog mamablog moederblog-11

Als mijn oma klaar met douchen is drinken we nog gezellig een kopje koffie bij mijn ouders. Daan is er ook, maar hij maakt de foto.

plog schoonmaken maandag mama blog mamablog moederblog-11

Afgelopen weekend heeft er een groep in onze groepsaccommodatie gezeten. Dat betekent dat er nu schoongemaakt moet worden. Wij doen dat altijd met zijn tweeën en deze week moet ik samen met mijn zus schoonmaken. Alleen ze kon vandaag niet, dus ik maak de helft schoon en later in de week doet mijn zus de rest. Ik heb geluk, want Daan komt mij helpen met schoonmaken.

plog Texel tuin maandag mama blog mamablog moederblog-11

Afgelopen zondag trok de storm Ciara over het land. Op Texel is het is zelfs even windkracht 11 geweest. Dat betekent wel dat er wat takken van de bomen zijn gewaaid in de tuin van Hoeve Elba. We maken alvast een begin om wat takken op te ruimen. Het blijft de hele week nog flink waaien, dus later in de week zullen er ook nog wel takken opgeruimd moeten worden.

plog laptop maandag mama blog mamablog moederblog-11

Als we thuiskomen eten we een broodje en daarna ga ik achter de laptop. Ik moet een stukje van Noraya’s verjaardagsvlog editten, dan kan ik de vlog uploaden en online zetten voor de volgende dag. Als ik daar klaar mee ben leg ik de laatste hand aan deze blog en zet hem online. Al met al ben ik de hele middag achter de laptop bezig geweest.

plog avondeten maandag mama blog mamablog moederblog-11

We hadden het eten al op toen ik mij bedacht om een foto te maken. Er stond krieltjes, broccoli en kibbeling op het menu. Aan de leeggegeten borden kan je zien dat dat wel in de smaak viel, haha.

plog was maandag mama blog mamablog moederblog-11

Na het eten haal ik nog even snel de was uit de machine.

plog maandag mama blog mamablog moederblog-11

Terwijl ik daar mee bezig ben komt Bodi naar boven om mij te helpen. Dat mag natuurlijk. Hij helpt mij de was in de droger te stoppen en daarna mag hij de droger aanzetten.

plog kinderen zoon maandag mama blog mamablog moederblog-11

Ondertussen heb ik wat makkelijks aangetrokken en knuffel nog even met jongens op de bank. Als de kinderen op bed liggen kijk ik nog wat televisie, via uitzending gemist volg ik momenteel ‘Het Blok Australië’ en ‘House Rules Australië’. Ik vind het leuk om zulke verbouwprogramma’s te zien, alhoewel, soms ben ik wel een tikje jaloers als ik zie hoe snel de verbouwingen daar gaan.

Plog maandag dag in het leven mama moeder blog_

  1. Wendy 13 februari 2020 at 16:09

    Leuk om zo van een dagje te lezen met de foto’s

    1. Lisanne 13 februari 2020 at 16:35

      Leuk om te horen! Misschien dat ik het eens vaker kan doen.

Comments are closed.