En toen was ik op het RTL Nieuws

“Kunnen we vandaag bij je langs komen om een item te filmen over vloggen?” Deze vraag komt van de redactie van het RTL Nieuws. De vraag overvalt mij een beetje. Mijn eerste gedachte is dan ook, dit ga ik niet doen, want ik vind het veel te spannend.

“Uhm, ik woon wel op Texel,” probeer ik. Stiekem hopend dat dat teveel gedoe zou zijn en dat ze zouden zeggen “laat maar zitten dan”. Die reactie komt niet, sterker nog ze weet dat ik op Texel woon en dat is geen probleem.

Ik stel nog een paar vragen en vraag uiteindelijk of ze over een kwartiertje terug kan bellen. Dat geeft mij de kans om er even over na te denken.

Gewoon doen

Op het moment dat ik word gebeld zit ik net een kopje koffie te drinken met mijn schoonzus. Ik vertel dat ze hier willen filmen. Haar reactie is meteen, “leuk, gewoon doen.” We hebben het er nog even over en ik besluit om het gewoon maar te doen.

Geen tijd voor zenuwen

Wat vind ik het spannend zeg. Gelukkig heb ik niet te veel tijd om mij druk te maken want ruim een uur later staan de verslaggever en cameraman al voor de deur.

Beide zijn heel vriendelijk en ze weten precies wat ze willen. Dat vind ik wel prettig, want daardoor gaat het allemaal vanzelf.

Of ik wil vloggen voor de camera

Ik krijg een zendertje om en ze vragen mij of ik een stukje wil vloggen. Dat vind ik wel een beetje ongemakkelijk, maar goed ik wil niet moeilijk doen en zet een knop om en doe wat ze vragen.

Het leuke is nu wel dat ik het hele gebeuren zelf ook gevlogd heb en binnenkort zal die vlog dan ook online komen op mijn youtube kanaal.

De zenuwen zijn inmiddels verdwenen en zo kan ik alle vragen beantwoorden zonder te stotteren. Er worden nog vragen aan Daan en de kinderen gesteld en na een half uur gaan ze weer weg, want ze wilden graag de boot halen.

Ook leuk om te lezen: waarom ben ik begonnen met vloggen?

Klaar voor het RTL Nieuws

Diezelfde avond zijn we te zien zijn op het RTL Nieuws. Om 19:30 uur zitten we er klaar voor. Zelf vermoed ik dat we ergens aan het einde van het nieuws te zien zijn, maar het tweede item gaat over vloggen en daar zijn wij te zien. Ze hebben er gelukkig een leuk stukje van gemaakt, maar wel gek hoor om jezelf op het nieuws voorbij te zien komen.

Leuk, maar éénmalig

Al met al was het een leuke ervaring, maar toen ik de volgende dag gebeld werd of ik bij Jinek aan tafel wilde schuiven heb ik bedankt. Het is leuk om een keertje mee te maken, maar ik vind het ook wel weer prima zo.