Paasslinger maken met gratis printable

Met al het slechte weer van de afgelopen weken lijkt de lente en pasen nog ver weg, maar over ruim een maand is het toch echt alweer zover.

Dat betekent dat het nu een goede periode is om zelf of samen met de kinderen een mooie paasslinger te maken die je straks in huis kan ophangen.

Met Noraya heb ik deze vrolijke paasslinger gemaakt. Die kan je met de gratis printable heel makkelijk zelf maken.

Wat heb je nodig

Hoe maak je de paasslinger

Dat is heel eenvoudig.

Om te beginnen download je één van de printables onderaan deze blog. Je kan kiezen voor de eieren, die heb ik gebruikt voor mijn slinger, maar je kan ook kiezen voor de diertjes.

Vervolgens print je ze uit. De hoeveelheid printjes hangt af van de lengte van de slinger, hoe langer je de slinger wil maken hoe meer printjes je nodig hebt. Noraya en ik hebben vijf printjes gebruikt voor onze paasslinger.

Om de slinger extra stevig te maken kan je de vellen papier eerst nog lamineren. Zelf heb ik dat niet gedaan, want ik heb (nog) geen lamineerapparaat. Dat kan ook prima, we zullen alleen wat voorzichtiger met de slinger moeten zijn.

Knippen maar

Als alle vellen geprint en eventueel gelamineerd zijn kan je alle figuren gaan uitknippen, vervolgens smeer je de lege kant van een ei met lijm in. Daar leg je het lint op en vervolgens plak je een ander ei hier weer op. Je hebt nu dus een aan beide buitenzijde een gekleurd ei met aan de binnenkant een lint.

Je herhaalt deze stappen totdat je slinger de gewenste lengte heeft.

Voor mijn paasslinger heb ik gewoon knutsellijm gebruikt, dat werkt prima, maar als je eerst de eiren lamineert kan je beter een iets sterkere lijm gebruiken.

Gratis paas printables

gratis printable pasen - paasslinger maken diy
Download hieronder
gratis printable pasen - paasslinger maken diy
Download hieronder
paasslinger paashaas gratis printable pasen
Download hieronder
Paasslinger maken + gratis printable