Verbouwing keuken Hoeve Elba met voor en na foto’s

Vorig jaar hebben wij samen met mijn broer, zussen en partners de groepsaccommodatie van onze ouders overgenomen.

Mijn ouders hebben een mooi bedrijf voor ons neergezet, maar als nieuwe eigenaren zitten we vol ideeën voor de groepsaccommodatie. Zo hebben we ook plannen om het interieur aan te pakken.

Met het opknappen van de accommodatie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat alle spullen intensief gebruikt worden. Dus het zoeken naar degelijk, maar het moet het er ook mooi uitzien. Gelukkig liggen we qua smaak allemaal op één lijn.

Wat zijn de plannen

Al snel hebben we de plannen rond wat we willen aanpakken en hoe we dat willen doen. Omdat de groepsaccommodatie niet al te lang achter elkaar dicht kan, spreiden we de plannen uit over meerdere jaren.

Als eerste is de woonkamer aan de beurt. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen. De hele ruimte heeft nu een frisse witte kleur. De donkere kozijnen zijn in een mooie grijze kleur geschilderd en de donker houten lambrisering is vervangen voor een lichte underlayment lambrisering. Er zijn nieuwe kapstokhaken en nieuwe lampen. Ook zijn er nog wat kleine spullen vernieuwd. Al met al is de woonkamer nu een stuk lichter en frisser.

Verbouwing keuken

Dit jaar is keuken aan de beurt. In de maand januari is die helemaal verbouwd. We hebben flink moeten doorwerken, want we hadden een kleine vier weken tot de volgende groep weer voor de deur zou staan.

Deze klussen staan allemaal op de planning om te doen.

 • De oude tegels vervangen voor nieuwe witte tegels
 • Muren en plafond wit schilderen
 • Nieuwe aanrechtbladen
 • Nieuwe gootsteen
 • Nieuwe kast in de keuken en in de woonkamer
 • Spotjes in het plafond plaatsen
 • Nieuwe planken boven het aanrecht
 • Er komt een grote afzuigkap
 • Nieuwe rekjes, kopjes, kannen en nog wat kleine spullen om van alles een mooi geheel te maken

Is het gelukt

Vooral de mannen hebben hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Halverwege de maand werd het wel een beetje spannend of de keukenverbouwing wel op tijd klaar zou zijn. Wat als het nu niet lukt? Maar dat is natuurlijk niet een optie, dus zijn we allemaal nog harder aan het werk gegaan en uiteindelijk is het gelukt.

We kunnen alle klussen van het lijstje afstrepen en nog wel meer. Zo hebben we deze periode ook gebruikt voor de grote schoonmaak en is echt elk hoekje is gepoetst.

Dan hebben we ook nog wat veranderingen in de woonkamer gedaan. Daar hebben we de stoelen vervangen voor mooie schoolstoeltjes. Onze oude salontafel heeft nu een mooi plekje in de kamer en er staat een nieuwe kast.

Al met al was het hard werken. Ook kwamen we erachter dat we beter moeten plannen. Helemaal omdat we alles in een beperkte periode af moeten hebben. Leerpuntje voor de volgende keer.

Uiteindelijk is het allemaal gelukt en hebben we het maar mooi met elkaar voorelkaar gekregen. We zijn echt superblij met het eindresultaat dit is wat we voor ogen hadden.

Nu kunnen we de volgende klus gaan plannen, want volgend gaan we weer een klus aanpakken.

Hoe vind jij de keuken en woonkamer geworden?

keuken verbouwing - verbouwen voor en na foto's - interieur groepsaccommodatie op wadden eiland texel
 1. Wendy 10 maart 2020 at 10:31

  Ik vind het mooi geworden,woonkamer oogt rustiger nu.
  Wat veel werk is er verzet.
  T’is zo’n mooie plek daar ☺️

  1. Lisanne 10 maart 2020 at 12:33

   Dank je! Het was een flinke klus, maar wij zijn ook super blij met het resultaat.
   Ja klopt, het is een prachtig plekje?

Comments are closed.