Hoe ziet onze dagplanning met kinderen er nu uit?

De scholen zijn de komende weken dicht, maar toch is het geen vakantie. Er is schoolwerk dat gedaan moet worden. Natuurlijk mogen de kinderen ook gewoon spelen, maar dat moet allemaal wel grotendeels in en om het huis gebeuren.

Wat ik vooral niet wil de komende weken is dat de kinderen gaan hangen. Daarom wil ik er wel een beetje een ritme inhouden.

Daniël werkt op de ambulance, dat werk moet doorgaan en hij gaat dan ook gewoon naar zijn werk.

Zelf ben ik natuurlijk thuisblijfmoeder, dat is nu wel heel fijn, want zo hoeven wij ons niet in allemaal bochten te wringen nu de kinderen de komende weken thuis zijn.

Dagplanning voor de kinderen

7:00 uur mogen de kinderen uit bed en dan mogen ze rustig opstarten met de televisie of de Nintendo. Normaal gesproken mag de televisie niet aan op schooldagen, maar dit is toch een andere situatie.

8:30 uur gaan alle schermen uit. Dit hebben we duidelijk met de kinderen afgesproken, dus hier maken ze geen probleem van. Dan moeten de kinderen zich aankleden en als ze nog niet gegeten hebben is het tijd voor ontbijt.

9:00 uur begint de thuisschool 😉 De kinderen hebben van school taken meegekregen die ze de komende weken moeten maken. Noraya en Joaz werken met een weektaak. Bodi heeft vrijblijvend wat opdrachten en knutselen mee gekregen.

We gaan aan de grote tafel zitten en ik help de kinderen waar nodig. Noraya en Joaz hebben weinig hulp nodig. Bodi help ik op weg met zijn opdrachten en zorg ervoor dat hij ze niet allemaal in één keer maakt.

10:00 uur is het tijd voor wat drinken en fruit.

Opruimen en uitzoeken

10:30 uur. Deze periode waarin we veel thuis moeten zijn wil ik ook gebruiken om wat spullen in huis te ordenen en uit te zoeken. Daar is het nu tijd voor. Dit kan zijn dat ik de kinderen help hun kamer eens goed uit te zoeken en opruimen of dat we samen de kledingkasten uitmesten of het speelgoed uitzoeken.

Het is trouwens niet zo dat alle kinderen elke dag hoeven te helpen. Als ik bijvoorbeeld de kledingkast van Noraya uitzoek hoeft alleen Noraya te helpen en kunnen Joaz en Bodi samen spelen. Een andere dag is dan iemand anders weer aan de beurt om te helpen.

12:00 uur lunchtijd. We dekken de tafel en samen eten we een broodje.

Buiten spelen

13:00 uur. Na de lunch mogen de kinderen lekker spelen. Als het weer het toelaat het liefst buiten zodat ze hun energie kwijt kunnen. Ze kunnen dan in de tuin spelen of in een speeltuintje die vlak bij ons huis is, daar is het altijd rustig.

14:00 uur. Tijd voor een wandeling in de natuur, dat kan zijn het bos, strand of duinen. Nou ja, genoeg keus hier om ergens een stukje te wandelen zonder mensen tegen te komen.

15:00 uur. Tijd voor wat drinken met wat lekkers.

15.15 uur.Als het nodig is gaan Noraya en Joaz nog even met hun schoolwerk bezig.

17:00 uur beginnen we met eten koken en dan mogen de kinderen achter de televisie of de Nintendo.

17:45 uur etenstijd

18:00 uur. Na het eten mogen de kinderen nog even buiten spelen.

19:00 uur begint het bedritueel. Als eerste gaat Bodi naar bed, dan Joaz en als laatste Noraya. Noraya en Joaz mogen nog even lezen als ze in bed liggen.

20:00 uur. Als de kinderen op bed liggen ploffen wij op de bank. Momenteel volgen Daan en ik samen het Blok Australië.

Tot en met 10:00 uur. Dit is hoe onze dag er zo ongeveer uit ziet maar ik ben flexibel,

Dit is hoe onze dagplanning er zo ongeveer uitziet nu de kinderen thuis zijn, maar ik ben flexibel, dus als het anders loopt is het ook prima. Wel zorg ik dat de kinderen in de ochtend hun schoolwerk zover mogelijk afhebben.

Hoe ziet jullie dagplanning met de kinderen er momenteel uit?

Onze Dagplanning nu de kinderen niet naar school kunnen - thuisonderwijs - homeschooling -mamablog - .jpg