Coronavirus, hoe gaan wij er mee om?

De hele wereld is in de greep van het nieuwe coronavirus oftewel Covid-19. Alle media berichten erover. Waar het in het begin nog een ver van mijn bed show was voor de meeste Nederlanders is dat nu wel anders. Ondertussen raken er steeds meer mensen in ons land besmet met het coronavirus en dat maakt mensen bang.

Bang om besmet te worden met het coronavirus en bang dat de economie straks zal omvallen. De normaal zo nuchtere Nederlanders kopen nu de supermarkten leeg omdat er angst heerst. Angst om straks niet meer boodschappen te kunnen doen en angst om zonder wc-papier te zitten 😉 Het komt nu allemaal toch wel heel dichtbij.

Wat vind ik van de maatregelen

Ondertussen zijn er in Nederland maatregelen getroffen om verdere verspreiding tegen te gaan. Ik denk dat het goed is dat er maatregelen genomen worden en wat mij betreft hoe eerder hoe beter. Hoe langer je wacht, hoe groter de verspreiding van corona zal zijn en hoe moeilijker om dan alles nog onder controle te krijgen, althans, dat zijn mijn gedachten erover.

Beter nu als over een paar weken

Ergens denk ik, je kan beter nu het coronavirus krijgen dan over een paar weken. Als je er nu flink ziek van wordt zijn er nu nog voldoende plekken op de intensive care. Wie weet hoe dat over een aantal weken zal zijn? Krijg je dan ook hier taferelen zoals in Italië, waarin er gekozen wordt wie er een plekje op de IC krijgt en wie niet.

Net als mij hebben veel mensen er hun eigen gedachtes erover. Er zijn ook een hoop mensen die er niet voor gestudeerd hebben die het beter denken te weten dan het RIVM. Zelf ga ik uit van het RIVM en houd mij netjes aan de richtlijnen van het RIVM.

Ook leuk om te lezen: vertrouwen

Zijn we bang voor het coronavirus?

Voor mijzelf kan ik daar heel duidelijk op antwoorden Nee, dat ben ik niet. Dat wil niet zeggen dat ik het coronavirus onderschat. Want hoewel vooral oudere en mensen met een verzwakt immuunsysteem een risicogroep vormen kunnen dertigers er ook flink ziek van worden en op de intensive care belanden en in het ergste geval komen te overlijden.

Angst om ziek te worden heb ik niet. Ik houd mijn blik omhoog gericht naar mijn Vader in de hemel. Mijn zorgen leg ik in Zijn handen en ik weet dat Hij voor mij zal zorgen. Dat is niet een garantie dat ik of de mensen om mij heen niet ziek zullen worden, maar ik ben er niet bang voor.

Coronavirus hoe gaan wij daar mee om? covid 19 corona virus angst bang mama blog
  1. Wendy 16 maart 2020 at 11:48

    Mooi om te lezen dat je ,je blik richt naar boven.
    Zo staan wij er ook in,er is er Een die alles in handen heeft.
    Ook in deze onzekere tijd.

Comments are closed.