Strijkkralen patronen voor Pasen

De strijkkralen zijn hier in huis al jaren een succes. Noraya heeft ondertussen een hele verzameling van kralen in allemaal verschillende kleuren.

Nu de kinderen niet naar school gaan en we ons allemaal thuis wat meer moeten vermaken is dit en goed moment om de strijkkralen tevoorschijn te halen.

Heb je nu geen strijkkralen in huis en ga je liever niet naar de winkel om ze te kopen, dan kan je ze ook bestellen bij de Hema of bij Bol. Zo hoef je zelf niet het huis uit.

Huis versieren

Er zijn genoeg patronen die je kan maken met strijkkralen, maar met Pasen in het zicht kunnen vrolijke paas figuren niet ontbreken. Hoe leuk is het om je huis te versieren met de zelfgemaakte strijkkraal figuren gemaakt door je dochter?

Als je het patroon éénmaal weet is het helemaal niet zo moeilijk om zelf een mooi kunstwerkje te maken van strijkkralen. Daarom deel ik vandaag een aantal paas strijkkraal ideeën.

Strijkkralen patronen voor Pasen

Hieronder staan de leukste strijkkralen patronen voor Pasen. Als eerste laat ik het patroon zien voordat het gestreken is en daarna zie je het patroon nadat het gestreken is.

Kuiken uit het ei

Als eerste een kuiken die uit het ei komt. Je hebt misschien de neiging om hier een rond bordje voor te gebruiken, maar dit maak je op een vierkant bordje.

Paashaas

Bij strijkkralen patronen voor Pasen kan een paashaas natuurlijk niet ontbreken.

Paasei

Een paasei hoort natuurlijk ook in deze lijst. We hebben een geel ei gemaakt met roze strepen, maar je kan hier helemaal je eigen invulling aan geven. Je kan zelf de kleuren kiezen die je mooi vindt en in plaats van strepen kan je ook kiezen voor stippen of zigzag strepen.

Kuikentje

Dit schattige kuikentje heeft een roze snavel en roze pootjes.

Deze blog heb ik kunnen schrijven met dank aan Noraya die al deze mooie paasstrijkkraalfiguurtjes heeft gemaakt.

pasen strijkkraal patronen ideeen strijkkralen