Hoe gebruik ik mijn Bullet Journal

Ja, dat wil ik ook denk ik, maar meteen daar achteraan weet ik dat ga ik toch niet doen.

Ik ben op Pinterest wat aan het rondkijken en ik kom de éne na de andere mooie Bullet Journal tegen.

Wat is een Bullet Journal?

Je kan een Bullet Journal voor verschillende doeleinden gebruiken, maar van oorsprong is de Bullet Journal bedoeld als agenda waar je al je afspraken, to do lijstjes, weekmenu’s etcetera op één plek kan verzamelen. Met als doel rust in je hoofd.

Wat je daar voor nodig hebt is niet meer als een Bullet journal, dat is eigenlijk niet meer als een leeg schrift, maar dan met puntjes in plaats van lijntjes. Het is namelijk de bedoeling dat je je Bullet Journal zelf vorm geeft. Dit kan je onder andere doen door stickers, tekeningen en washi-tape.

Dat is niks voor mij

Al meerdere keren heb ik mijzelf vergaapt aan alle mooie Bullet Journals die op Pinterest te zien zijn. Maar ik weet van mijzelf dat ik geen zin heb om zelf een agenda te moeten schrijven. Doe mij maar gewoon een vooraf ingevulde weekplanner waar ik alleen nog maar de afspraken hoef in te zetten. Vind ik veel makkelijker, helemaal als ik al ver vooruit moet plannen.

Dus dat is niks voor mij besloot ik, totdat ik er vorig jaar een Bullet Journal opgestuurd kreeg in een pr-pakketje. Nu ik er toch één had besloot ik hem ook te gebruiken. Niet als agenda, want mijn weekplanner werkt nog steeds prima. Wel gebruik ik hem als dumpplek voor al mijn lijstjes.

Ook leuk om te lezen: Hoe gaat het thuisonderwijs ons af?

Bullet Journal gebruiken

Zo heb ik in mijn Bullet Journal onder andere lijstjes met:

  • Boeken die ik nog wil lezen
  • Ideeën voor mijn blog
  • Kleurcodes die ik gebruikt heb
  • Netflix-series die ik nog wil zien
  • To do lijstjes

De verschillende lijstjes zijn bij mij niet voorzien van allemaal mooie tekeningen, maar gewoon recht toe recht aan. Soms onderneem ik een poging om er iets moois van te maken, maar dat is duidelijk mijn talent niet, haha.

Handig

Wat ik vooral handig vind aan mijn Bullet Journal is dat ik nu niet allemaal verschillende lijstjes heb rondslingeren, die vervolgens weer kwijt raken. Hij ligt op een vaste plek, zo voor het grijpen, dus als ik iets bedenk wat ik niet moet vergeten schrijf ik het daar meteen in op.

Hoewel ik mijn Bullet Journal niet als agenda gebruik maak ik er vooral in drukke weken wel een weekplanning in. Dan schrijf ik van dag tot dag op wat ik die dag moet doen. Door alles op te schrijven heb ik een mooi overzicht en vergeet ik niks. En omdat ik alles heb opgeschreven hoef ik er niet de hele tijd aan te denken.

Dit doe ik dus niet elke week, maar vooral in de weken als ik het druk heb.

Blij met mijn Bullet Journal

Al met al ben ik wel erg blij met mijn Bullet Journal. Hij ziet er dan misschien niet zo mooi uit als op alle pinterestplaatjes. Hij zorgt er wel voor dat ik niet tig verschillende briefjes heb rondslingeren met dingen die ik niet moet vergeten, die ik vervolgens weer kwijt raak en dat is eigenlijk precies waarvoor Bullet Journal bedoeld is.

Gebruik jij ook een Bullet Journal?

bullet jpurnal gebruiken - hoe gebruik ik mijn bullet journal - planner - agenda - planning maken - to do lijstjes 0 mamablog - daanliesenkids