Wasverzachter maken en uitproberen

Al eerder heb ik verteld over mijn ervaring met het zelf maken en uitproberen van wasmiddel. Dit keer heb ik zelf wasverzachter gemaakt en uitgeprobeerd.

In de wasverzachter die je in de winkel kan kopen zitten een hoop schadelijke stoffen. Toen ik vervolgens las hoe slecht die stoffen zijn en dat die vervolgens door je kleding en lakens je huid intrekken wilde ik dat niet meer gebruiken. Wel gebruik ik graag wasverzachter om de was zachter te maken, maar ook omdat ik het zo lekker vind ruiken.

Met dit recept maak je in een handomdraai zelf je wasverzachter zonder schadelijke stoffen.

Wat heb je nodig

  • 500 ml azijn
  • 500 ml water
  • 1 el natuurlijke glycerine
  • 15 druppels geurolie (kan je ook achterwege laten)

Hoe maak je de wasverzachter

Doe het water en de azijn in een literfles, een grotere fles mag natuurlijk ook. Zelf gebruik ik een oude lege wasverzachterfles. Voeg aan je water azijnmengsel een eetlepel natuurlijke glycerine toe. De glycerine zorgt ervoor dat de was lekker zacht wordt. Het kan geen kwaad voor je huid, je krijgt er juist een zachte huid van.

Als laatste voeg je een geurolie aan de wasverzachter toe. Hiervan gaat je was lekker ruiken. Wil je dit niet dan kan je de geurolie ook achterwege laten. Zelf gebruik ik de geur Fresh energie van de Tuinen.

Wasverzachter uitproberen

Ondertussen heb ik de wasverzachter een aantal weken in gebruik en hij bevalt mij prima. De was is zacht en door de geurolie ruikt de was ook nog eens erg lekker, dus hij doet wat hij moet doen.

Voor mij geen wasverzachter uit de winkel meer. Het is namelijk zo makkelijk om zelf wasverzachter te maken, je bent er misschien vijf minuten mee bezig. Dan heb je een wasverzachter zonder dat er slechte stoffen in zitten en het is ook nog eens een stuk goedkoper.

wasverzachter maken en uitproberen diy makkelijk en goedkoop zelf gemaakt
  1. Heidy 10 november 2020 at 21:06

    Leuk! Maar met de olie wel opletten welke je gebruikt … de tuinen bevat ook veel schadelijke stoffen – Young Living bijv niet.

Comments are closed.