Vakantie anders als anders

Hoewel de kinderen al zes weken niet naar school zijn geweest, wat net zolang is als de zomervakantie, hebben ze deze week echt vakantie.

Alle andere weken hadden ze gewoon schoolwerk wat ze thuis gemaakt moest worden.

Normaal gesproken vind ik het heerlijk als de kinderen vakantie hebben. Dan geniet ik van de rustige ochtenden en de leuke dingen die we ondernemen.

Niet op de klok te hoeven kijken om op tijd op school te komen, maar alles lekker relaxed.

Thuisblijfdagen

Elke vakantie gaan we er wel op uit met het gezin. Zo hebben we een fijne combi van leuke dingen doen en thuisblijfdagen waarin we het in huis gezellig maken en alles op ons gemakje doen.

Deze vakantie is anders. Dat komt natuurlijk omdat de kinderen door het coronavirus al een tijdje thuis zijn en om diezelfde reden kunnen we ook niet echt op pad. Dus geen leuke uitstapjes deze vakantie, maar wel veel thuisblijfdagen.

Niet naar Vlieland

We zouden deze vakantie met Daan mee. Hij werkt regelmatig op Terschelling en Vlieland en één keer in het jaar mag hij zijn gezin meenemen. Dat voelt altijd als een mini-vakantie, even heerlijk eruit met elkaar. Nu had hij expres zijn Vlielanddienst in de meivakantie gepland zodat wij mee konden. Helaas, maar volkomen begrijpelijk, mogen wij nu niet mee.

In plaats daarvan was Daan de afgelopen dagen op Vlieland en zat ik thuis met de kinderen. De kinderen zijn het thuiszitten wel een beetje zat. Helemaal nu het weer niet zo meewerkt. Met een beetje pech regent het de hele dag en gaan de kinderen elkaar lopen klieren. Die dagen sla ik liever over.

Geen schoolwerk

Uiteindelijk probeer ik, net als iedereen, er maar het beste van te maken. Als het droog is gaan we er even op uit, stukje lopen in het bos of naar het strand. Helaas kunnen we niet naar Ecomare, Kaapskil of een ander uitje op Texel ondernemen, want alle musea zijn dicht.

Op regenachtige dagen halen we de spelletjes tevoorschijn of mogen de kinderen een film kijken.

Ook leuk om te lezen: Helaas het is alweer het einde van de zomervakantie

Niks moeten

Ach ja, de vakantie is dan wel anders als anders. Toch is het fijn dat de kinderen geen schoolwerk hoeven te maken deze weken, maar echt vrij zijn.

We hebben ook nog het geluk dat er een speeltuin bij ons in de buurt is waar de kinderen graag spelen. Op die momenten heb ik toch nog een momentje voor mijzelf waar ik dan extra van geniet.

Dus deze vakantie is dan wel anders, wat saaier als andere vakanties. We hebben het echt wel goed hier. We genieten van het even niks moeten en van de momenten die we samen kunnen doorbrengen. Behalve als de kinderen ruzie maken dan, die momenten sla ik liever over 😉

  1. Lien 2 mei 2020 at 10:36

    Heel erg herkenbaar! Hier zijn de kinderen het ook een beetje zat. De afgelopen weken zijn ze veel buiten geweest, maar door het mindere weer zijn ze nu veel meer binnen. En dan zitten ze elkaar toch wat sneller in de weg merk ik… De oudste 2 hebben de afgelopen tijd heel veel samen gespeeld en dat ging echt heel goed. Maar de afgelopen dagen maken ze aan de lopende band ruzie… Ook wel begrijpelijk, ze zijn al best lang thuis en missen hun vriendjes. Ik probeer vrolijk te blijven en leuke dingen te verzinnen en ’s avonds als ze slapen extra te genieten van de rust;)

    1. Lisanne 5 mei 2020 at 11:22

      Vooral als het niet zo lekker weer is merk ik dat de kinderen wat meer gaan vervelen, met klieren als gevolg. Haha ja zeker die dagen geniet ik extra van de avonden. Met lekker weer spelen ze gelukkig veel buiten.

Comments are closed.