Kamperen in Frankrijk, onze vakantie

Wij zijn weer terug van onze kampeervakantie. Het was nog even spannend waar we uiteindelijk terecht zouden komen, maar we zijn drie heerlijke weken wezen kamperen in Frankrijk.

Drie weken hebben we genoten van het weer, van elkaar en van een prachtige omgeving.

Op naar Frankrijk

We vertrokken op vrijdag met een volgepakte caravan. Na twee dagen rijden zijn we aangekomen op een kleine camping in de Provence. We mogen zelf een plekje uitkiezen om de caravan neer te zetten, dat wordt een plek met mooi uitzicht. Gelukkig staan we ook in de schaduw, want het is hier 30 graden.

Hoewel we altijd zeggen dat onze vakantie al in de auto begint. Zijn we dit jaar blij dat we op de camping staan. Na twee lange dagen in de auto zitten hebben we het wel een beetje gehad.

Doen waar we zin in hebben

We hebben niks gepland deze vakantie en bekijken per dag waar we zin in hebben en wat we gaan doen.

Uiteindelijk wordt het een heerlijke, relaxte vakantie. In de ochtend gaan we vaak op pad. Soms alleen naar een grote supermarkt om wat boodschapjes te doen, maar we hebben ook een marktje bezocht, een ritje langs de Mont Ventoux gemaakt en een oud dorpje bezocht.

De middagen brengen we in het zwembad door of met een boek in de hangmat. Als de kinderen s’avonds nog in de speeltuin spelen drinken Daan en ik een rosé, dat is echt ons vakantiedrankje.

Van camping wisselen

Na anderhalve week is het voor ons tijd om naar de volgende camping te gaan.

Die camping zit een paar honderd kilometer verderop in Vichy. We zijn hier al vaker geweest en zijn een beetje verliefd geworden op deze stad. Ook op de camping staan we graag.

Na een dag rijden, over bergweggetjes, komen we aan op de camping en worden hartelijk ontvangen door de eigenaar, die ons nog wel kent van voorgaande jaren.

Als we aankomen is het niet heel lekker weer, dus we besluiten om de caravanpootjes uit te draaien en vervolgens gaan we naar Kiabi. Dat is een grote kledingwinkel in Frankrijk. Noraya kan niet wachten om daar te shoppen en ik ga graag met haar mee, haha. Als we alles bekeken hebben halen we eten bij de Mac.

Dan is het tijd om terug te gaan naar de camping en de rest van de spullen op te zetten voor de komende week.

Veel shoppen

Ook vanaf deze camping gaan we vaak de ochtenden op pad. We gaan het centrum van Vichy een keer in. Ook gaan we een aantal keer naar de grote winkels die aan de rand van de stad en we gaan een keer naar het park. Uiteindelijk hebben we best wel veel gewinkeld in Vichy.

Maar ook in Vichy brengen we de middagen op de camping door met zwemmen en luieren.

En dan zit onze vakantie er alweer op. In twee dagen rijden we naar huis en dan is het ook wel weer fijn om in ons eigen bed te slapen.

Merken we nog wat van Covid-19?

Wat we merken is dat het dit jaar een stuk rustiger is op de campings. Ook komen we maar weinig Nederlanders tegen. Dus wat dat betreft merk je wel dat het anders is. Ik vind het sneu voor de camping-eigenaren dat het zo rustig is, maar zelf vind ik het wel lekker dat de campings niet zo vol staan.

Als onze vakantie bijna voorbij is wordt het verplicht in Frankrijk om in alle winkels een mondkapje op de doen, dus dat doen we dan ook. Gelukkig hoeven we op de campings niet een mondkapje op.

Al met al hebben we een heerlijke kampeervakantie in Frankrijk gehad, met bijna elke dag lekker weer.

kamperen in frankrijk tijdens covid-19 onze zomervakantie kamperen met kinderen bonnefooi