Is het gelukt om offline te zijn?

“Nee, jullie mogen nu niet op je telefoon” antwoord ik tegen de kinderen. Op zich niet erg natuurlijk, behalve dan dat ik op dat moment zelf wel op mijn telefoon zit.

Met de zomervakantie voor de deur besloot ik dat dat anders moest. Daarom nam ik mij voor om tijdens de vakantie van de kinderen offline te gaan.

Hoe is het gegaan?

Graag zou ik willen zeggen dat ik de hele zomervakantie offline ben geweest, maar dat is helaas niet zo.

De eerste helft van de vakantie ging het prima. Ik had een blog geschreven en een bericht op Instagram geplaatst dat ik een paar weken offline zou zijn. Dat maakte het voor mij wel wat makkelijker om mijn telefoon weg te leggen.

Wat het ook een stuk makkelijker maakte voor mij is dat we de eerste drie weken van de zomervakantie zijn wezen kamperen in Frankrijk. We leefden hele dagen buiten en ik had niet de behoefde om met mijn telefoon bezig te zijn. Af en toe checkte ik mijn berichten of ik bekeek wat het weer zou doen, maar daarna legde ik net zo makkelijk mijn telefoon weer weg.

Wel heb ik veel foto’s gemaakt met mijn telefoon tijdens onze vakantie. Vanaf kinds af aan, toen nog met mijn roze kindercamera met rolletje, maak ik al veel foto’s tijdens de vakantie. Nu maak ik geen foto’s meer met mijn fotocamera maar met mijn telefoon, maar foto’s maken doe ik natuurlijk wel offline. De foto’s delen op Instagram heb ik tijdens onze kampeervakantie niet gedaan.

Toch niet gelukt

Maar ja, toen zat onze vakantie er op en waren we weer thuis. Vanaf dat moment werd het wel wat lastiger voor mij om offline te blijven. Het is mij de tweede helft van de vakantie dan ook niet gelukt. Langzaam aan zat ik weer vaker op mijn telefoon. Zo verschoof mijn voornemen om tijdens de zomervakantie offline te zijn een beetje naar de achtergrond. Ik was dan wel wat minder online als anders, maar zeker niet offline zoals eigenlijk de bedoeling was.

Wel jammer eigenlijk dat het niet gelukt is, maar ik denk dat ik volgend jaar weer een poging ga wagen.

Ben jij meer offline tijdens de zomervakantie?

Is het gelukt om offline te zijn tijdens de zomervakantie minder online - mama blog opvoeden

  1. Lien 22 augustus 2020 at 13:51

    Ik heb een stokoude telefoon waarmee je alleen maar kan bellen. Geen internet en geen camera dus. Dat is bewust, vooral omdat ik de kinderen wil meegeven dat het niet nodig is om altijd online te zijn. Toen wij op vakantie waren schrok ik eigenlijk best van het telefoon gedrag van veel ouders. Bij het zwembad, op het strand, in de speeluin, overal zitten ze met hun telefoon in de hand. Ik vraag me dan oprecht af of je dan nog geniet van het zwemmen of spelen en of je wel echt aandacht voor je gezin hebt op dat moment. Ik weet dat ik zelf ook gevoelig ben voor die dingen en daarom dus bewust geen smartphone. Mijn man heeft er wel 1, die gaat ook gewoon mee op vakantie maar hij gaat er ook heel bewust mee om en gebruikt hem alleen wanneer nodig.

Comments are closed.