Gratis printable aftelkalender

“Mama, wanneer gaan we weer in het donker met een rugzakje naar buiten”. Ik denk even na, maar heb geen idee waar Bodi het over heeft. Gelukkig helpt hij mij door te zeggen; “dan krijgen we snoepjes”. Aha, hij bedoelt Sint Maarten.

We zitten midden in de zomer, dus Sint Maarten is nu niet het eerste waar ik aan denk. Ik vertel Bodi dan ook dat het nog heel lang duurt voor het zover is.

Hoeveel nachtjes slapen?

Dit keer is de vraag wanneer Sint Maarten is, maar regelmatig wordt mij gevraagd hoe lang het nog duurt tot een verjaardag, vakantie, kerst of andere leuke gebeurtenis.

Voor kinderen is het nu eenmaal lastig in te schatten hoe lang iets duurt. vandaar dat ik deze gratis printable aftelkalender gemaakt heb. Met een aftelkalender kan je kind zelf heel makkelijk zien hoeveel nachtjes slapen het nog is tot bijvoorbeeld een verjaardag of de vakantie.

Aftelkalender verjaardag

Ik heb een speciale aftelkalender gemaakt die je kunt gebruiken voor verjaardagen. Vanaf vijftien dagen voor de verjaardag kan er elke dag een cadeautje worden doorgestreept. Je kan ook kiezen om elke dag een stickertje te plakken, dat vind Bodi altijd erg leuk om te doen.

Dan heb ik nog een vrolijke aftelkalender gemaakt die je voor een willekeurige gebeurtenis kunt gebruiken. Vanaf twintig dagen voor de gebeurtenis kan er elke dag een hokje doorgestreept worden. Het is ook leuk om in plaats van een hokje door te kruisen elke dag een sticker over het hokje te plakken.

Gratis printable

gratis printable aftelkalender random - mamablog daanliesenkids
Download hierboven
gratis printable aftelkalender verjaardag mamabolg daanliesenkids
Download hierboven

Maak jij wel eens gebruik van een aftelkalender voor de kinderen? Wat voor aftelkalender zou jij nog graag willen zien? Kerst, vakantie of misschien nog iets anders?

Wie weet maak ik deze wel, want ik vind het erg leuk om dit soort dingen te maken.

Gratis printable aftelkalender verjaardag aftellen mamablog - mamablogger -daanliesenkids