De eerste schoolweken na de zomervakantie

Het lijkt wel of dit jaar de zomervakantie nog sneller voorbij is gegaan als voorgaande jaren. Misschien komt dat ook wel omdat we dit jaar vroeg vakantie hadden. Net als voorgaande jaren mocht ook deze vakantie van mij wel wat langer duren, ik kan wel genieten van de rustige ochtenden en kijken wat de dag je brengt. De éne dag wat leuks doen met elkaar, de volgende dag een dagje in en om het huis rommelen. De kinderen kunnen dan in de buurt spelen met vriendjes.

De eerste schoolweken

Ondertussen zitten de eerste schoolweken er alweer op. De eerste week is altijd wel wat wennen om weer in het ritme te komen. Of, nou ja, het is eigenlijk mijn bioritme die moet wennen. Het weer vroeg opstaan en dus ook op tijd gaan slapen. Want het schoolritme zit er na de eerste dag eigenlijk meteen al in. Het verbaast mij hoe snel alles meteen weer normaal is en niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen.

Voor Bodi is het misschien nog wel het meest wennen en dat merk ik vooral omdat hij erg moe is. Hij vind het leuk op school en wil graag gaan. Toen ik merkte dat hij wel erg moe was en ik vroeg of hij een dagje thuis wilde blijven wilde hij dat niet omdat hij zou gaan gymen op school.

Ziek thuis

In de eerste schoolweek werd Noraya meteen al verkouden en omdat ze zo moest hoesten kon ze, tot haar teleurstelling, twee dagen niet naar school. Waarschijnlijk heeft Noraya Joaz en mij aangestoken, want een week later waren wij verkouden. Joaz hoefde gelukkig maar één dag te missen, alhoewel hij het niet erg had gevonden om een paar dagen school te missen.

Bodi blijft vandaag een dagje thuis om een beetje bij te trekken. Ook al is het weekend geweest, hij is toch nog wel erg moe. Hij is ook nog maar vier, dus hij zal nog wel eens vaker een dagje niet naar school gaan. Het is ook best wel een grote verandering van bijna alle dagen thuis opeens vijf dagen naar school.

Fijn om weer in een ritme te zitten

Ondanks dat ik er altijd een beetje tegenop zie als de scholen weer beginnen vind ik het toch ook wel weer fijn om wat meer tijd te hebben voor andere dingen. Zeker nu alle drie de kinderen naar school gaan.

Van mijn mag de zomervakantie altijd wel wat langer duren, maar als de kinderen éénmaal op school zitten vind ik dat toch eigenlijk ook wel fijn. Helemaal als de kinderen vervolgens met enthousiaste verhalen thuis komen en zelf ook zin hebben om naar school te gaan. Ook vind ik het wel lekker om weer in een ritme te zitten en mijn dagen wat meer te plannen.

Hoe is dat voor jou? Mag de zomervakantie langer duren of is terug in het ritme ook fijn?