Wat moet er nog gebeuren in huis

“Is het huis nu helemaal klaar?” We moeten altijd een beetje lachen om deze vraag, want hoewel het huis in niks meer lijkt op de bouwval die we vier jaar geleden kochten, af is het ook nog niet.

De grote klussen die we nog moeten doen

De overloop op de zolder moet afgewerkt worden. Daar is Daan nu mee bezig. Er komen gipsplaten tegen het plafond en de muur. In het plafond komen spotjes en daarna kan daar dan geschilderd worden.

Dan is de zoldertrap en het trapsgat op zolder aan de beurt. Daar hebben we nog niks mee gedaan, maar we willen de trap wit schilderen. Er moet een nieuwe mooie trapleuning komen. De balustrade willen we afwerken met gipsplaten en we willen we een waslijn in het trapsgat waar we lakens kunnen ophangen. Daar is mooi plek voor naast de trap.

De kleine klussen die we nog moeten doen

Dit zijn de grootste klussen die nog moeten gebeuren, dus dat valt best mee. Zeker als je bedenkt wat we allemaal gedaan hebben de afgelopen jaren. Maaaarrrr, er is ook nog een lijst met kleine klusjes en daar gaat vaak meer tijd in zitten als je vantevoren denkt.

Onze lijst

  • De welbekende plinten moeten nog door heel het huis gelegd worden
  • In de wc moet nog een plafond, maar dan moet eerst het elektra voor het spotje klaar
  • De kachel in het kantoor en in de berging werken niet voldoende, dus daar moeten nieuwe radiatoren komen
  • Beneden willen we alle muren nog een keer witten. Door de combinatie verbouwen en (kleine) kinderen is dat nu alweer nodig
  • De voortuin is deels betegeld, maar de border moeten we nog aanleggen
  • Noraya wil haar deur en kastdeur op haar slaapkamer geschilderd hebben
  • In de hal moeten we nog een oplossing bedenken voor de kapstok, want hoe het nu is vind ik niet mooi
  • De woonkamerdeur moet geschilderd en er moet een sierlijst omheen
  • In de keuken moet er bij een raampje dubbelglas ingezet worden

Klussen in een lager tempo

De zolder, trap en het trapsgat zijn nu nog de grootste klussen en dat voelt wel heel fijn. Het klustempo ligt nu een stuk lager als voorgaande jaren, want dat kan nu. Alhoewel, als Daan éénmaal met een klus begonnen is, dan wil hij hem afmaken ook. Dan kan hij rustig dagen achterelkaar bezig gaan en dan bedoel lange dagen, ochtend, middag en avond. Dus als Daan met een klus begint is, gaat het snel.

Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als we ooit alle klussen van ons kluslijstje hebben kunnen afstrepen. Want ik vermoed dat er elke keer wel weer nieuwe klussen bij blijven komen.

Klussen jullie vaak in jullie huis?

Welke klussen moeten er nog gebeuren in huis - verbouwen - verbouwing - bouwval opknappen - blog