Wentelteefjes uit de oven

Wentelteefjes, de kinderen zijn er dol op en ik trouwens ook.

Voorheen maakte ik de wentelteefjes in de koekenpan, maar dat vind ik wel wat ongezellig. Ze zijn nooit tegelijk klaar en dan ben je om de beurt aan het eten. Dat terwijl ik het zo gezellig vind om samen aan tafel te zitten.

Wentelteefjes uit de oven

Nu zoek graag naar manieren zijn om het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken, dus toen we laatst wentelteefjes wilden eten. Bedacht ik mij om ze niet in de koekenpan te bakken, maar wentelteefjes uit de oven te maken. Het was natuurlijk even proberen en ik vroeg mij af of ze wel net zo lekker zouden zijn… Ja zeker wel!

Makkelijk is het ook, want je kan ze tegelijk maken en zo zijn de wentelteefjes uit de oven dus allemaal tegelijk klaar. Voortaan ga ik ze op deze manier maken. Zo kunnen we de wentelteefjes gezellig samen aan tafel opeten.

Ook leuk om te lezen: Speculaas volgens recept van oma

Wat heb je nodig voor 8 wentelteefjes:

  • 8 sneetjes brood
  • 4 eieren
  • 90 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • 3 el suiker

Breek de eieren in een schaal en klop met de melk tot een egaal mengsel. Voeg 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel suiker toe. Dit mengsel ga je straks gebruiken.

Leg nu de acht sneetjes brood op een bakpapier op een bakplaat. Als het goed is past dat precies. Dan kan je het melk/eiermengsel over het brood verdelen. Dit moet vijf a tien minuten intrekken in het brood, dus ondertussen kan de oven voorverwarmen op 160 graden.

De wentelteefjes stop je 35 minuten in voorverwarmde oven van 160 graden.

Als de wentelteefjes in de oven zitten kan je de kaneelsuiker maken. Doe 2 eetlepels suiker in een bakje, voeg daar 1 theelepel kaneel aantoe en roer dit door elkaar.

Als de wentelteefjes klaar zijn leg je ze op een bord en strooi je er nog wat kaneelsuiker overheen.

Smullen maar!

Wentelteefjes uit de oven - makkelijk recept mamablog jpg