Juf is ziek

Ruim op tijd kom ik bij school aan. Voor het hek neem ik afscheid van de kinderen, want het schoolplein mag ik niet meer op. Tegen Bodi zeg ik dat hij zijn fiets weg mag zetten, maar dan komt de directrice mijn kant op lopen. Ze verteld mij dat de juf van Bodi ziek is. Dat had ik kunnen lezen op de Parro-app, maar daar had ik die ochtend niet op gekeken.

Even schakelen

Gelukkig is het geen probleem dat Bodi mee naar huis moet, dat is het voordeel van thuisblijfmoeder zijn. Wel moet ik even schakelen, want ik had mij ingesteld op een dagje alleen. Zo wilde ik wat klusjes in huis doen, wat werken op de computer, maar ik wilde ook tijdens mijn kopje koffie een serie kijken.

Wat zou je nu op school doen?

Als we thuis komen vraag ik aan Bodi wat hij nu anders op school had gedaan. Waar ik normaal altijd niet veel meer hoor als “weet ik niet meer…” begint Bodi te vertellen en we besluiten te doen alsof hij op school zit. We beginnen in de kring en Bodi mag wat vertellen. Daarna draait hij een kaartje om, want dat doen ze ook op school. Het is nu tijd om te knutselen en Bodi verteld ondertussen wat juf dan altijd doet.

Zo gaan we verder en Bodi weet mij precies te vertellen wat ze allemaal doen op school. Hij zingt de liedjes die ze zingen bij het fruit eten en bij het naar binnen komen na het buiten spelen. Liedjes die ik helemaal niet ken.

Er is uiteindelijk dus een dag vrij voor nodig om te horen wat Bodi allemaal op school doet.

Toch nog

Alle activiteiten gaan wel allemaal een stuk sneller als het op school zou gaan, maar dat geeft niet. Bodi mag van mij even een filmpje kijken op de tablet, ondertussen kan ik een kopje koffie drinken en toch nog een stukje van mijn serie kijken.

Dan gaan we verder, Bodi heeft nog wat kleurplaten die hij af wil maken en ga ik naast hem zitten achter de laptop. Als ik later boven ga opruimen en schoonmaken gaat hij gezellig mee en voor ik het weet komen Noraya en Joaz weer uit school.

Eindelijk eens verteld

Ondanks dat het even schakelen was, zeker omdat ik mijn dag al gepland had, was het uiteindelijk heel gezellig om samen de dag door te brengen. Zo leuk dat Bodi nu zelf eens uitgebreid verteld heeft wat hij allemaal op school doet.

juf is ziek, dus kind kan niet naar school - verplicht een dag vrij - mama blog - www.daanliesenkids.nl-2