Lampion knutselen

Over een maand is het Sint Maarten. Voor Bodi kan het niet snel genoeg 11 november zijn. Hij vroeg in de zomer al hoeveel nachtjes het nog slapen is voor hij langs de deuren mag met een rugzakje waar hij snoepjes in krijgt.

Een rugzak en een lampion

Een rugzakje voor de snoepjes, maar een lampion hoort er natuurlijk ook bij. De kans is groot dat de kinderen op school een lampion knutselen, maar omdat Bodi momenteel erg van het knutselen is hebben we thuis alvast lampion gemaakt.

Bodi heeft eerst in het bos mooie blaadjes gezocht. Daarna kon hij beginnen met knutselen. Bij het knutselen vind ik het wel zo leuk als Bodi de lampion zelf kan maken, dus het moet niet te ingewikkeld zijn. Deze lampion is dan ook makkelijk zelf te maken door een kleuter.

Ook leuk om te lezen: Lampion maken met peuter makkelijk en leuk

wat heb je nodig?

  • 2 papieren bordjes (Albert Heijn)
  • folie (Action)
  • bladeren (uit het bos)
  • verf
  • lijm
  • touwtje
  • lampionstokje
lampion-maken-knutselen-diy-kleuter-peuter-makkelijk-leuk-

Lampion knutselen

Om te beginnen knip je uit beide bordjes een rondje. Nu kunnen de randen geschilderd worden.

Hierna knip je een rondje uit het folie. Die moet iets groter zijn als het rondje dat je eerder uit het bordje geknipt hebt.

De folie plak je vervolgens aan de binnenkant van het bordje. Je kan de folie ook vastnieten, zelf vond ik dat makkelijker.

Nu kunnen de bladeren op de folie geplakt worden. Bodi legde eerst alle bladeren neer, schoof nog een beetje en pas toen alles naar zijn zin was begon hij met plakken. Doe een klein beetje lijm op de bladeren en plak deze op de folie.

lampion knutselen kleuter bladeren zelf maken diy

Ook leuk om te lezen: https://www.daanliesenkids.nl/2021/01/25/webshop-open/

Als alle bladeren op de bordjes geplakt zijn kun je de bordjes met de binnenkant aan elkaar vastmaken. Je kunt ze aan elkaar plakken, houd er dan wel rekening mee dat je een klein gaatje overhoudt waar het lampje doorheen kan. Wij hebben de bordjes aan elkaar geniet, dat gaat net zo makkelijk.

Nu moet je nog een touwtje aan de bordjes maken. Ook die hebben we met een nietje vastgezet, maar je kan ook een gaatje door de bordjes prikken en daar het touwtje doorheen halen. Dan kan je als laatste de lampion aan het lampje hangen, lichtje aan en zingen maar.

lampion maken makkelijk en leuk - knutselen kleuter - peuter - diy - mamablog

Lampion knutselen makkelijk en leuk - sint maarten zelf maken kleuter peuter diy - mama blog