Laat de lente maar komen

Het is nu het einde van de winter en ik ben toe aan de lente en dan vooral aan de zon!

De lente mag van mij in januari beginnen

Elk jaar opnieuw begint het in januari te kriebelen. Dan heeft de winter voor mij wel al lang genoeg geduurd. De december maand is achter de rug, wat vaak ook wel weer fijn is, want hoewel het een hele gezellige maand is, is het ook een drukke maand.

Tja, en dan is het dus januari. Het nieuwe jaar is begonnen en dan begin ik naar de zon te verlangen. Ik fantaseer dat we de tuindeuren open gooien en hele dagen buiten leven. Maar ja, ik weet natuurlijk heel goed dat het nog wel even duurt voordat de lente begint. Dus geniet ik extra van een mooie winterdag waarbij het zonnetje lekker schijnt.

De stomste maand van het jaar

Dan krijgen we februari en dat vind ik toch wel de stomste maand van het jaar. Dan ben ik zo klaar met de winter en ben ik er echt aan toe om weer naar buiten te gaan. Dat merk ik ook aan de kinderen. Alle binnenactiviteiten zoals koekjes bakken, knutselen, kleuren, spelletjes etc. zijn volop gedaan de afgelopen maanden. Het is tijd voor weer wat anders, lekker buiten ravotten, fietsen, naar de speeltuin, hutten maken, daar zijn de kinderen dan ook aan toe. Nu spelen ze heus wel in de winter buiten, warme jas aan en gaan, maar ja, op een gegeven moment is het toch wel een beetje koud. Zelf wil ik ook nog wel met warme jas een kopje koffie in de tuin drinken, proberen wat zonnestralen te vangen, maar zodra de koffie op is ga ik snel weer naar binnen.

Ook vind ik het altijd lekker om stukje te fietsen, dan breng ik de kinderen naar school en fiets ik samen met Bodi nog een rondje, heerlijk om de dag zo te beginnen, maar dan moeten het weer wel mee zitten.

Lusteloos door het weer

Het is nu half maart en ik merk dat ik steeds wat lusteloos ben. Zou het door de verbouwing komen?Of komt het door de niet optimale nachten? Eigenlijk weet ik het antwoord wel… Ik ben toe aan de lente en aan de zon. Ik vind het heerlijk dat de dagen nu steeds langer worden. Nu nog wachten op het warme weer. Het hoeft van mij niet meteen hartje zomer te zijn, maar twintig graden en een zonnetje, heerlijk. Ik weet zeker dat ik daar een hoop energie van zal krijgen.

Nog even en dan is het eindelijk lente en dan zal het niet lang meer duren voor het lekkere weer komt, toch?!

Hebben jullie in de winter ook altijd wat minder energie, of merk je geen verschil?

 

 

 

 

 

 1. Jen 18 maart 2018 at 16:35

  Helemaal met je eens, laat de lente maar doorkomen.
  Zo snel mogelijk graag. Iedere keer met een zonnige dag denk ik “ah, daar is de lente”.
  Om vervolgens bijna de schaatsen weer uit het vet te kunnen halen.
  Gelukkig komt het ieder jaar weer goed, het is alleen de vraag wanneer we dan eindelijk de slippers weer tevoorschijn kunnen halen.

  1. Lisanne 19 maart 2018 at 10:08

   Ja gelukkig komt het elk jaar goed! Maar die laatste koude dagen… Dan zit ik binnen, als ik uit het raam kijk dan schijnt een heerlijk zonnetje. Vervolgens bedenk ik om eruit te gaan, lekker stukje fietsen ofzo. Als ik dan buiten kom waait het hard en is het koud, wat een tegenvaller. Nog even en dan zal het toch echt wel weer warmer worden…

Comments are closed.