Goede voornemens voor 2019

Vorig jaar heb ik voor het eerst in mijn leven een lijstje gemaakt met mijn goede voornemens. Die zijn mij niet zo goed af gegaan, want van mijn voornemens zijn er meer niet als wel gelukt, haha.

Dit jaar ga ik opnieuw een lijstje maken. Alhoewel ik blijf er bij dat je het hele jaar door goede voornemens kan maken en niet hoeft te wachten op één januari om daar mee te beginnen.

Maar misschien is één januari ook wel een goed moment om stil te staan bij je wensen. Nu heb ik geen grote dromen of wilde plannen…. Alhoewel komend jaar is er nog wel iets leuks in het verschiet, maar daarover later meer.

Hier komt mijn lijstje voor komend jaar;

Genieten van Bodi

Natuurlijk wil ik ook genieten van de andere kinderen, maar dit is het laatste jaar dat Bodi nog niet naar school gaat. Hier wil ik nog volop van genieten. De verleiding is vaak groot om iets ‘nuttigs’ te gaan doen als Noraya en Joaz op school zitten. Natuurlijk moeten er bepaalde dingen ook gebeuren, maar het is juist zo fijn om samen met Bodi iets te ondernemen. Even naar het bos, strand, kinderboerderij of een stukje fietsen. Het is heerlijk om te zien hoe hij geniet van alle deze dingen. Die tijd wil ik daar ook voor maken. Dan de boel maar even de boel laten en er gewoon lekker op uit, samen.

Aan mijn conditie werken

Een aantal maanden geleden zat ik op de fiets en merkte ik dat ik buiten adem was. Dat terwijl ik maar een klein stukje gefietst had. Dit wil ik echt niet, dus komend jaar moet er aan mijn conditie gewerkt worden.

Wie mij volgt op YoutTube en Instagram heeft waarschijnlijk voorbij zien komen dat ik in december al ben begonnen met hardlopen. Tja, zoals ik al zei je kan het hele jaar goede voornemens maken, dus ik heb niet gewacht tot januari.

Het doel van mijn hardlopen is echt om een betere conditie te krijgen, maar hopelijk krijg ik er een beetje plezier in.

Meer tijd voor elkaar

Deze is vorig jaar ook al voor bij gekomen, maar helaas niet gelukt. Toch hoop ik dat we dit jaar wat meer tijd voor elkaar gaan krijgen. Ik heb goede hoop dat het gaat lukken, waarschijnlijk de komende maanden nog niet, want er staan nog een paar grotere klussen op de planning, maar daarna…. Wat zou dat fijn zijn.

Minder snoepen

Tja, erg cliché en zoiets stond vorige jaar ook op mijn lijstje, maar is helaas jammerlijk gefaald. Toch wil ik weer een nieuwe poging ondernemen.

Blij zijn met nu

Soms heb ik de neiging om te denken, als de verbouwing af is dan kunnen we volop genieten of als het lekker weer is dan kunnen we tenminste weer lekker in de tuin zitten.

Natuurlijk zou het fijn zijn als de verbouwing af is en ook mag van mij de zomer best al beginnen, maar ja, zo is het nu eenmaal niet. Toch wil ik ook genieten van alle mooie momenten nu, zonder te denken het zou nog beter zijn als dit… of dat… Gewoon blij zijn met het moment zelf. Hoe druk we het nu ook nog hebben, want er is zoveel moois waar we dankbaar voor zijn en daar moeten we van genieten!

Heb jij nog goede voornemens voor 2019?

mijn goede voornemens voor 2019 - mama blog - mamablog

  1. Maaike 4 januari 2019 at 19:27

    Lisanne, allereerst wens ik jou en je gezin al het goeds voor 2019. Ik vind het mooie goede voornemens en wens succes. Groetjes, Maaike

    1. Lisanne 7 januari 2019 at 15:24

      Hoi Maaike, dankjewel en jij ook nog de beste wensen!

Comments are closed.