We hebben een bedrijf overgenomen

“Dan moeten jullie het maar gaan doen”. Het was eigenlijk meer een grapje, toch zorgde die zin ervoor dat we er serieus over na zijn gaan denken. Zouden we het willen…? Wat komt er allemaal bij kijken…? Als mijn zussen en broer het nu ook willen, willen wij het dan nog wel?

Geen geschikte kopers

Voor mijn ouders die, sorry pap en mam, toch een dagje ouder worden, werd de zorg voor hun groepsaccommodatie en alles wat daar bij komt kijken steeds zwaarder. Ze waren al een tijdje aan het rondkijken. Wie zou geschikt zijn om hun groepshuis over te nemen. Als ze het commercieel zouden verkopen dan waren er kopers genoeg, maar dat is niet wat mijn ouders willen. Verschillende potentiële kopers kwamen voorbij, maar elke keer draaide het op niks uit.

Groepsaccommodatie kopen

Als ik in het najaar bij mijn ouders op de koffie ben wordt er gekscherend gezegd dat wij, de kinderen, het groepsverblijf maar moeten overnemen. Thuis gekomen hebben Daan en ik het er nog eens over. Al pratende worden we steeds enthousiaster. We wegen alle voor en nadelen tegen elkaar af en komen, tot onze eigen verbazing, tot de conclusie dat het ons erg leuk lijkt. Ook mijn zussen en broer zijn serieus over de optie gaan nadenken. Uiteindelijk willen we allemaal graag de groepsaccommodatie overnemen.

Lees ook: waarom zijn wij naar Texel verhuist

Het stokje overnemen

Het balletje is gaan rollen… We tasten bij elkaar af hoe we het voor ons zien, welke ideeën we hebben en of we een beetje op één lijn liggen. Dat blijkt zeker het geval. We plannen vergaderingen, maken een concreet plan en dan gaat het snel. Mijn ouders kunnen niet wachten om het stokje door te geven en vanaf 1 januari 2019 zijn wij de nieuwe eigenaars van groepsaccommodatie Hoeve Elba Texel.

Heel spannend, maar vooral ook erg leuk! We hebben onwijs veel zin in dit nieuwe avontuur.

We zitten nu midden in het hoogseizoen, dat betekent dat we de komende maanden helemaal vol zitten.

Vinden we het na het hoogseizoen nog steeds zo leuk allemaal en hoe is het om samen met je broer en zussen een bedrijf te hebben? Via mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

In deze video vertel ik meer over.

we hebben een bedrijf overgenomen - groepsaccommodatie texel hoeve elba - mamablog - mama blog

 1. Nico & Marry 1 juni 2019 at 20:17

  Geweldig veel suc6789 met het bedrijfje……

  1. Lisanne 3 juni 2019 at 19:48

   Dank je wel, we hebben er veel zin in.

 2. Wendy 3 juni 2019 at 20:40

  Wat is het mooi geworden,zag op de site de link voor het appartment.Dat hebben we geboekt voor een weekend in oktober.Ziet er ook zo leuk uit.Heel veel succes!

  1. Lisanne 6 juni 2019 at 09:51

   Wat leuk dat je naar het appartement gaat, ja die is ook heel leuk.
   Alvast veel plezier op Texel!

Comments are closed.