Onze plannen voor de kerst

De gezellige, maar ook drukke decembermaand is voorbij gevlogen. Morgen is het alweer eerste kerstdag.

Wij vieren met kerst de geboorte van de Here Jezus die voor ons naar de aarde is gekomen. Hoe wij dat vieren en wat onze plannen zijn lees je in deze blog.

Wat zijn onze plannen met kerst

Eerste kerstdag trekken we allemaal onze feestelijke kleren aan. Daarna gaan we naar de kerk waar een gezinsdienst is. De kinderen zullen een liedje zingen op het podium en Noraya zingt nog een paar andere nummers mee op het podium. Zij zal dan ook iets eerder naar de kerk gaan om nog even te oefenen met de band.

Na de dienst gaan we eerst naar huis om te lunchen. Dan trekken we de laarzen aan en gaan we een wandeling maken in het bos. Even een frisse neus halen en de kinderen kunnen hun energie kwijt.

Halverwege de middag vertrekken we richting mijn ouders. Daar komt ook de rest van de familie. Omdat we met een grote groep zijn zullen we niet in het huis van mijn ouders zitten, maar in de onze groepsaccommodatie Hoeve-Elba. Toch wel erg makkelijk dat dat kan. De middag brengen we door met lekkers en spelletjes.

Kerstdiner

Tegen de avond is het tijd voor het kerstdiner. Mijn vader maakt elk jaar een overheerlijk 5-gangen diner, maar omdat dat erg veel werk is doen we het dit jaar anders. Ieder stel maakt een gang. Wij maken het tussengerecht, dat zal een bloemkoolsoep worden.

De familie die niet op Texel woont zal blijven slapen. Voor ons is dat niet nodig, dus aan het eind van de avond gaan wij lekker naar huis.

Tweede kerstdag

Wat we de volgende dag gaan doen staat nog niet helemaal vast. Daan heeft namelijk een reservedienst, dus er bestaat een kans dat hij moet werken. In dat geval ga ik s’ochtends met de kinderen terug naar Hoeve Elba waar wij met de rest van de familie een uitgebreid kerstontbijt zullen eten.

Als Daan niet hoeft te werken en die kans is wel het grootst, dan zullen wij met ons gezin naar de familie in Friesland gaan. Waar we de dag gezellig met elkaar zullen doorbrengen en ook weer een heerlijk diner zullen eten.

Joggingbroek op de bank

Het zijn gezellige, maar ook volle dagen. De kans is dan ook groot dat ik aan het eind van de tweede kerstdag met een joggingbroek op de bank plof.

Wat zijn jou plannen deze kerst?

Wat zijn onze plannen met kerst eerste kerstdag en tweede kerstdag wat gaan we doen - christmas mamablog mama blog

  1. Lien 24 december 2019 at 20:01

    Leuk om te lezen! Wij gaan eerste kerstdag ook naar de kerk ’s morgens en ’s middags naar het kinderkerstfeest in de kerk. Daarna gaan we bij mijn schoonouders lekker eten. Tweede Kerstdag gaan we met familie bij ons thuis gourmetten. Ik vind het hele gezellige dagen, maar inderdaad wel vol. De kinderen zijn er na 2 dagen ook wel een beetje zat van merk ik. Die willen dan gewoon weer lekker spelen. Wij hebben 3 kinderen en die hebben (nog) geen neefjes of nichtjes, dat vind ik op zulke dagen wel jammer. Aan de andere kant: nu krijgen ze heel veel aandacht van familieleden en dat vinden ze ook wel gezellig.

    1. Lisanne 27 december 2019 at 15:05

      Dat klinkt als gezellige, maar inderdaad ook volle dagen. Ondertussen is de kerst alweer geweest en vind ik het stiekem toch ook best lekker dat het weer achter de rug is.

Comments are closed.