Gaan wij op vakantie dit jaar?

Gaan wij op vakantie en zo ja waar naar toe? Blijven we in Nederland of gaan we naar het buitenland? Als we naar het buitenland gaan, naar welk land en mag dat wel van dat land?

Dit zijn allemaal vragen die ons de laatste tijd bezig hebben gehouden.

Kamperen in Frankrijk?

In september hadden we het samen al over de zomervakantie. Het plan was om zoals elk jaar te gaan kamperen in Frankrijk. We gaan altijd op de bonnefooi, dus we maakten verder geen reserveringen of boekingen.

Ondertussen komt de vakantie steeds dichterbij en waar we normaal gesproken langzaamaan de vakantie aan het voorbereiden zijn is het nu nog maar de vraag of we überhaupt wel op vakantie gaan.

Plan B

Ik hou het nieuws over Frankrijk goed in de gaten en even zag het er naar uit dat we dit jaar niet welkom zouden zijn in Frankrijk. Daarom zijn we toch maar gaan nadenken over een plan B, want dat we op vakantie willen staat vast. Er zijn verschillende opties gepasseerd.

We kunnen kamperen in Nederland, maar nadeel is wel dat het weer hier minder goed is als in Frankrijk en om met slecht weer op een camping te zitten hebben we niet zo zin in. We hebben ook nog overwogen om dan ergens een huisje te huren, maar ook dat heeft niet onze voorkeur. Vervolgens hadden we het idee om naar Zweden te gaan, dat was toen de regels daar nog soepeler waren, dat is ondertussen niet meer het geval.

Het voordeel van op de bonnefooi

Uiteindelijk besloten we af te wachten. Dat is het grote voordeel als je op de bonnefooi gaat. Je zit nergens aan vast en kan op het laatste moment je plannen nog wijzigen.

Ondertussen ziet het er naar uit de we onze vakantie in Frankrijk zullen doorbrengen. Toeristen zijn weer welkom en de camping-eigenaren zullen alleen maar blij zijn als er kampeerders komen. Die hebben immers ook het voorseizoen moeten missen qua inkomen.

Wel wil ik nog even goed uitzoeken wat wel en niet mag in Frankrijk. Mogen we met ons gezin een supermarkt in? Zijn de zwembaden op de camping open? Hoe zit het met het sanitair?

Misschien belanden we toch nog ergens anders

We hebben nog even voor onze vakantie begint en tot die tijd houden we alle berichten goed in de gaten. Hoewel het er naar uitziet dat we naar Frankrijk gaan houd ik een slag om de arm en ben ik benieuwd waar we uiteindelijk uitkomen.

Hebben jij vakantieplannen voor dit jaar?

Gaan wij op vakantie dit jaar? kamperen op de bonnefooi camping met de caravan of toch niet
  1. Wendy 7 juni 2020 at 18:28

    Fijn dat de vakantie waarschijnlijk toch door kan gaan.
    Wij gaan dit jaar met de jongste een week naar België,als de situatie zo blijft zoals hij nu is.
    Wij hebben daar een huis gehuurd,vindt dat er in België veel meer leuke vakantiehuizen te huur zijn voor een redelijk bedrag.

Comments are closed.