Onze achtertuin is eindelijk klaar + foto’s

Toen wij in dit huis kwamen wonen was de achtertuin net als het huis een grote bouwval. Tijdens de verbouwing van het huis heeft de tuin ook een lange tijd als stortplaats voor het bouwafval gediend.

Nadat we eerst het huis voor een groot deel verbouwd hadden was de tuin aan de beurt. Elk jaar werd de tuin een beetje mooier.

Dit jaar kunnen we eindelijk zeggen dat onze achtertuin klaar is!

tuin achtertuin stadstuin veranda

Onze plannen uitgevoerd

Onze achtertuin is 17 meter bij 6 meter, een redelijke tuin voor een stadstuin. Al eerder heb ik jullie verteld over onze plannen en eigenlijk is dat ook wel zo’n beetje hoe de tuin geworden is.

We hebben onze tuin opnieuw betegeld. Het was wat lastig om tegels te bestellen en op Texel te krijgen. Daarom hebben we uiteindelijk tegels bij de Gamma gekocht. Die zit op Texel en het leveren was geen probleem.

Veranda

Achter in de tuin hebben we een schuur voor onze fietsen. Daar aan vast is een veranda met een grote tafel waar we in de zomer aan kunnen eten. Ook hebben we daar een hangmat opgehangen en dat is toch wel een van mijn favoriete plekjes in de tuin. Om de veranda heen hebben we een border gemaakt waar we lavendel hebben staan en voor de veranda staan nog wat potten met planten, onder andere een olijfboompje. Ik houd wel van mediteraine planten die geven mij een vakantiegevoel.

tuin achtertuin stadstuin veranda

Terras

Voor de veranda, meteen naast de berging, hebben we ons terras gemaakt, want daar hebben we de meeste zon. Daan heeft van steigerhout een grote bank gemaakt en een tafeltje. We hebben kussens gekocht en nu kunnen we daar heerlijk zitten.

tuin achtertuin stadstuin veranda-4

Zwembad in de tuin

De andere kant van het terras vond ik een lastig stukje, vooral omdat dat vaak in de schaduw zit, waardoor je daar niet zo goed planten kan neerzetten. Ik heb nog nagedacht over moestuinbakken, maar uiteindelijk is dat een beetje een hoekje voor de kinderen geworden. De zandbak heeft daar een tijd gestaan en nu hebben we er een klein opzetzwembad staan.

opzetzwembad zwembad zwembadje

Nog een terras

Tegen ons huis aan is nog een terras, hier hebben we vlonders gelegd. Dit is in de zomer echt het verlengde van ons huis. Dan doen we de tuindeuren open en stappen zo het terras op. Dit terras is vooral op warme dagen een fijn plekje om te zitten omdat het in de schaduw zit.

tuininspiratie tuin achtertuin stadstuin-3

Ik ben blij dat onze achtertuin nu ook helemaal klaar is. We kunnen nu volop genieten van onze tuin, zeker met het heerlijke weer van nu.

achtertuin tuin - tuininspiratie - veranda - inspiratie lifestyle blog -

  1. Maaike 29 juni 2020 at 08:04

    Wow! Wat is het mooi geworden. Het harde werken is wel beloond. En nu er lekker van genieten ?.

    1. Lisanne 2 juli 2020 at 10:07

      Dank je! We genieten zeker van de tuin.

Comments are closed.